Στους δρόμους οι Έλληνες για τη Μακεδονία, σε Γερμανία και Βρετανία

20:08 21/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Με σύνθημα «η Μακεδονία είναι ελληνική», εκατοντάδες Έλληνες διαδήλωσαν στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

Περίπου 2.500 Έλληνες συγκεντρώθηκαν στις 13.00 στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια με πορεία κινήθηκαν στο ελληνικό προξενείο. Εκεί φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία ενώ έψαλλαν και τον εθνικό ύμνο.

Στο μεταξύ στους δρόμους βγήκαν οι Έλληνες που διαμένουν σε Λονδίνο και Μάντσεστερ κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.
Περισσότερα

από 300 άτομα κρατώντας σημαίες, ψάλλονταςτον εθνικό μας ύμνο και τραγουδώντας για τη Μακεδονία διαδήλωσαν στη Βρετανία. Δεν πτοήθηκαν ούτε από την βροχή. Αφού φώναξαν συνθήματα αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Η συγκέντρωση στο Λονδίνο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Μιχάλη Αράπη, ο οποίος είναι Νομικός και Αντιπρόεδρος της Ελληνορθοδόξου Κοινότητας Κάρντιφ και Νοτίου Ουαλίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Ηνωμένου Βασιλείου και την Πρόεδρο του Δρα. Κική Σονίδου. Στο Μάντσεστερ διοργανώθηκε με πρωτοβουλία μιας ανεξάρτητης κίνησης μελών της ελληνικής κοινότητας, χωρίς τηνεμπλοκή πολιτικών φορέων και στις δύο περιπτώσεις.

*Η κεντρική εικόνα από το thestival.gr

The post Στους δρόμους οι Έλληνες για τη Μακεδονία, σε Γερμανία και Βρετανία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα