Οριακό «ναι» Σοσιαλδημοκρατών για κυβέρνηση υπό τη Μέρκελ

19:42 21/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Με ψήφους 362 υπέρ και 279 κατά επί συνόλου 642 (ποσοστό 56%), το έκτακτο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD- ενέκρινε την πρόταση του Μάρτιν Σουλτς για συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με στόχο την συγκρότηση «μεγάλου» συνασπισμού υπό την ‘Ανγκελα Μέρκελ.

Οι διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοκοινωνιστές (CDU,

CSU) αναμένεται να αρχίσουν από τη Δευτέρα κιόλας, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ επιθυμεί συγκρότηση κυβέρνησης αν είναι δυνατόν έως και τον Φεβρουάριο.

Εάν oι δύο πλευρές συμφωνήσουν να σχηματίσουν για ακόμη μια φορά συνασπισμό, τότε θα ζητηθεί από τα 440.000 μέλη του SPD να ψηφίσουν για την τελική συμφωνία. Εάν συμφωνήσουν, η νέα γερμανική κυβέρνηση θα αναλάβει πιθανώς την εξουσία το Πάσχα.

«Φυσικά είμαστε όλοι ανακουφισμένοι», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος μιλώντας στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό Phoenix.
Ο αρχηγός του SPD διαβεβαίωσε ότι «έπειτα από αυτή τη δύσκολη συζήτηση» θα προσπαθήσει να κρατήσει το κόμμα ενωμένο και να μεταφέρει τις επιφυλάξεις των στελεχών που καταψήφισαν την πρόταση της ηγεσίας στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν.

Οριακό «ναι» Σοσιαλδημοκρατών για κυβέρνηση υπό τη Μέρκελ

The post Οριακό «ναι» Σοσιαλδημοκρατών για κυβέρνηση υπό τη Μέρκελ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα