Ιταλία – Ρήξη για τον υπουργό Οικονομικών- Προς νέες εκλογές

21:18 27/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία. Ο πρόεδρος τής χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα έθεσε βέτο για την τοποθέτηση τού Πάολο Σαβόνα ως υπουργού Οικονομικών, τον οποίο πρότεινε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε.

Ο ανώτατος άρχοντας απέεριψε για δεύτερη φορά την υποψηφιότητα τού 81χρονου Σαβόνα, που είναι γνωστός οπαδός τής εξόδου από το ευρώ.

Ο γραμματέας της Λέγκας τού Βορρά Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε ότι «για την Ιταλία αποφασίζουν Ιταλοί, και όχι Γερμανοί, ή άλλες εθνικότητες», αποδίδοντας το προεδρικό βέτο σε «όχι» από την Άνγκελα Μέρκελ.

0 ηγέτης τού λαϊκίστικου Κνήματος των 5 Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπιαμό, εμφανίζεται πιο ελαστικός, ωστόσο κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο απόλυτης ρήξης και τη διενέργεια νέων εκλογών.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού με τον Ιταλό πρόεδρο, μετέβησαν στο Κυρηνάλιο οι αρχηγοί των δυο κομμάτων για άτυπη συνομιλία με τον πρόεδρο.

Ιταλία – Ρήξη για τον υπουργό Οικονομικών- Προς νέες εκλογές

The post Ιταλία – Ρήξη για τον υπουργό Οικονομικών- Προς νέες εκλογές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα