Πλήρης στήριξη Πούτιν σε Ερντογάν για F 35 και S 400…

15:49 27/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Aνοιχτά θέση υπέρ της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα των αμερικανικών μαχητικών F-35 πήρε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εμπλέκοντας και την Ελλάδα. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε, ουσιαστικά, ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να αποκτήσει ταυτόχρονα και τα αμερικανικά μαχητικά και με τούς ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400, σημειώνοντας ότι και η Ελλάδα έχει στην κατοχή της πυραύλους S 300.

‘Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αγοράσει

όποιο αεροπλάνο επιλέξει η ίδια», ανέφερε μιλώντας στο περιθώριο Οικονομικού Φόρουμ που γίνεται στην Αγία Πετρούπολη. «Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει τα καλύτερα αντιαεροπορικά, που είναι οι S-400», μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Όπως γνωρίζω τον Πρόεδρο Ερντογάν, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν αποτελέσματα από τις πιέσεις που του ασκούνται. Θα έχουν αντίθετα αποτελέσματα στον Ερντογάν, και θα τον ενθαρρύνουν να μην κάνει συμβιβασμούς. Άλλωστε και η Ελλάδα έχει στην κατοχή της S 300».

Η αγορά από την Τουρκία τεσσάρων συστοιχιών των S-400 για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσία έχει προκαλέσει ανησυχίες στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Πλήρης στήριξη Πούτιν σε Ερντογάν για F 35 και S 400…

The post Πλήρης στήριξη Πούτιν σε Ερντογάν για F 35 και S 400… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα