Ιστορική συμφωνία: Η Walt Disney αποκτά την 21st Century Fox

22:26 14/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Η Walt Disney συμφώνησε στην εξαγορά των δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας της 21st Century Fox, για συνολικό ποσό $ 52,4δισ. Η πώληση περιλαμβάνει το 39% του κινηματογραφικού στούντιο 20th Century Fox, καθώς και τα δορυφορικά δίκτυα Sky και Star που εκπέμπουν σε Ευρώπη και Ασία.
Η οικογένεια Μέρντοχ φέρεται να προτιμά μια συμφωνία με την Disney,

καθώς το τίμημα θα καταβληθεί με μετοχές του κολοσσού ψυχαγωγίας αντί για μετοχές της Comcast.
Επιπλέον, μια συμφωνία με την Disney θα αντιμετωπίσει λιγότερα εμπόδια από τις ρυθμιστικές αρχές. Ερωτήματα γεννώνται και σχετικά με την προσφορά που έχει υποβάλει η 21st Century Fox για την εξαγορά του εναπομείναντος ποσοστού 61% της Sky, έχοντας ήδη υπό τον έλεγχό της το υπόλοιπο ποσοστό.
Οι δραστηριότητες που πωλεί η Fox περιλαμβάνουν επίσης και τα καλωδιακά κανάλια FX και National Geographic, 22 περιφερειακά δίκτυα αθλητικού περιεχομένου, καθώς και το μερίδιο της εταιρείας στην πλατφόρμα Hulu στις ΗΠΑ.
Με την εξαγορά, η Disney θα διευρύνει την ήδη εκτεταμένη «βιβλιοθήκη» ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών, περιλαμβάνοντας ταινίες όπως το «Avatar» και «Deadpool», καθώς και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Simpsons» και «Μοdern Family». Η Disney, εκτός από το ομώνυμο κινηματογραφικό στούντιο, διαθέτει επίσης και το δίκτυο αθλητικών καναλιών ESPN, καθώς και κανάλια καλωδιακής τηλεόρασης.
Το δίκτυο Fox, Fox News και Fox Sports θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο του μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μέρντοχ.
Πέντε λόγοι για τους οποίους ο Μέρντοχ πουλά την Fox στη Disney
Μετέτρεψε μια αυστραλιανή εφημερίδα που κληρονόμησε από τον πατέρα του στην ηλικία των 21 ετών σε μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στον κόσμο.
Ο κ. Μέρντοχ δήλωσε ότι η συναλλαγή έχει νόημα σε μια βιομηχανία μέσων που υπόκειται σε σεισμικές αλλαγές λόγω της διαδικτυακής διαφήμισης και των ανταγωνιστών που μεταδίδουν ψυχαγωγίκα προγράμματα στα σπίτια μέσω του διαδικτύου.

«Με τη σημερινή ανακοίνωση, ξεκινάμε το επόμενο μεγάλο σκέλος του ταξιδιού μας», δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοχ.

The post Ιστορική συμφωνία: Η Walt Disney αποκτά την 21st Century Fox appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα