ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο προτείνει ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Ιράκ

09:10 26/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Το Πεντάγωνο αναμένεται να υποβάλει στον Μπάρακ Ομπάμα πρόταση για ενίσχυση της υποστήριξης του αμερικανικού στρατού στις ιρακινές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ομπάμα είχε δεσμευτεί πως δε θα έστελνε χερσαίες δυνάμεις στη χώρα αυτή, ενώ και στο Ιράκ οι σιιτικές πολιτοφυλακές αντιτίθενται σε κάθε νέα αμερικανική στρατιωτική ανάπτυξη.

«Εχουμε μια σειρά εισηγήσεων που πρόκειται να συζητήσουμε με τον πρόεδρο μέσα στις εβδομάδες που έρχονται. Ο υπουργός Αμυνας και εγώ θεωρούμε

ότι θα υπάρξει μια αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, αλλά δεν έχει ληφθεί ουδεμία απόφαση ως προς αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, στρατηγός Τζο Ντάνφορντ.

Οι συγκεκριμένες εισηγήσεις του Πεντάγωνου αφορούν τα μέσα και τους τρόπους που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την ανακατάληψη της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, από τις ιρακινές δυνάμεις, όπως είπε ο ίδιος.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν ήδη αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί να επιταχύνει την εκπαίδευση των ιρακινών στρατευμάτων ή να τους προσφέρει επιμελητειακή υποστήριξη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Έχουν επίσης αναφέρει την πιθανότητα να τους προσφέρουν κινητές γέφυρες για να τους βοηθήσουν να περάσουν ποτάμια.

Παράλληλα, το Πεντάγωνο αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα την παρουσία στο βόρειο Ιράκ μιας συστοιχίας 4 πυροβόλων 155 χιλιοστών και περίπου 200 Πεζοναυτών. Τα πυροβόλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα για να υποστηριχθεί η προέλαση ιρακινών στρατευμάτων στην περιοχή, δήλωσε ο στρατηγός Ντάνφορντ.

Επιπλέον ο στρατηγός Ντάνφορντ αλλά και ο υπουργός Άμυνας Κάρτερ, αντιπροσωπεύουν την άποψη ότι ο «πόλεμος» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν θα κριθεί μόνο στα πεδία των μαχών του Ιράκ και της Συρίας. Χρειάζεται επίσης, τονίζει ο κ. Κάρτερ, κατασκοπεία και αστυνομική συνεργασία, που είναι κρίσιμης σημασίας συστατικά του αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ειδικά στις ευρωπαϊκές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα