Ιερώνυμος: Δε θα μείνουμε αδιάφοροι στο όνομα των Σκοπίων

14:01 10/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός παρακολουθούν με προσοχή τη στάση της Εκκλησίας στο θέμα των Σκοπίων, ελπίζοντας ότι δεν θα αποδοκιμάσει τυχόν συμφωνία για σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία, ωστόσο στους κόλπους της Ιεραρχίας είναι πολλές οι φωνές εναντίον του κυοφορούμενου συμβιβασμού.

Στο θέμα αναφέρθηκε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπός Ιερώνυμος, στη μετριοπαθή στάση του οποίου επενδύει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σε ένα τέτοιο θέμα βασικό γιατί την πατρίδα μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να μείνει αδιάφορη, θα πάρει και αυτή τη θέση της. Όχι τόσο ως προς τη γενικότερη τοποθέτηση και λοιπά, αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε. Πιστεύω ότι αύριο θα υπάρχει ανακοίνωση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πέραν της ανακοίνωσης, που θα προσδιορίζει τη θέση της Εκκλησίας, το σημαντικό για την κυβέρνηση είνα να μην ξεφύγουν τα πράγματα, με κηρύγματα στις λειτουργίες και συλλαλητήρια. Με δυο λόγια, ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι ο κ. Ιερώνυμος θα ελέγξει τις αντιδράσεις και δεν θα επιτρέψει να δώσει τον τόνο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος δίνει μεγάλο βάρος -πέραν του ονόματος- και στο αν η τελική συμφωνία θα βάζει τέλος στις αλυτρωτικές επιδιώξεις των Σκοπιανών.

Τέλος, δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται η ευαισθησία της Εκκλησίας στο γεγονός ότι η σχησματική Εκκλησία των Σκοπίων αυτοπροσδιορίζεται ως «μακεδονική».

Ιερώνυμος: Δε θα μείνουμε αδιάφοροι για το όνομα των Σκοπίων

The post Ιερώνυμος: Δε θα μείνουμε αδιάφοροι στο όνομα των Σκοπίων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα