«Η Βουλή; Ούτε στο 15μελές, στο σχολείο, δεν ήμασταν τόσο γελοίοι»

02:51 12/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Στα 42 του χρόνια, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, θεωρείται δικαίως από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς,

Είναι, όμως, και ένας βαθιά πολιτικοποιημένος άνθρωπος.
Παρακολουθεί με θλίψη την εικόνα της Βουλής και αρκείται να σημειώσει σκωπτικά: «ούτε στο 15μελές, στο σχολείο, δεν ήμασταν τόσο γελοίοι».

Είναι απογοητευμένος από την κυβέρνηση, αλλά δεν πιστεύει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ

είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
Όταν μιλά για τη Χρυσή Αυγή είναι εξαιρετικά απαισιόδοξος. «Είναι το χειρότερο κομμάτι του εαυτού μας», λέει, «είναι σύμπτωμα που δεν θα περάσει αν δεν γιατρευτεί η αρρώστια».
Άδικο έχει;
Τι να πεις για μια κοινωνία – ζούγκλα, που θέλει όλα να τα κοντύνει;
«Όποιο κεφάλι πάει να ξεχωρίσει, το κόβουμε».
Να γίνουμε, λοιπόν, όλοι ισοϋψείς; Μια κοινωνία μετρίων;

- Μέσα σε 10 χρόνια έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Περίμενες ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο;

«Όχι φυσικά. Κανείς δεν το περίμενε. Όποιος πει το αντίθετο λέει ψέματα».

- Τη στιγμή που όλα είναι υπό διάλυση, στη Βουλή βλέπεις το θέατρο του παραλόγου…

«Όταν παρακολουθείς την ελληνική Βουλή βλέπεις ένα πολύ θλιβερό θέαμα πια. Είναι ένα θέαμα που, αν δεν είχες το φόβο της πολύ ζοφερής κατάστασης που ζούμε, θα μπορούσες να το έβλεπες με τους φίλους σου και να γελάς. Στο 15μελες στο σχολείο δεν ήμασταν τόσο πολύ γελοίοι. Ούτε ασεβείς σε σχέση με τους θεσμούς , ούτε τόσο πολύ τακτικιστές, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Μου προκαλεί οργή όλο αυτό.

- Είσαι ικανοποιημένος από την κυβέρνηση; Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα στη διαπραγμάτευση;

Δεν είμαι ευχαριστημένος με όσα συμβαίνουν ούτε με αυτά που πέτυχε η κυβέρνηση. Εξήγγειλε άλλα και κάνει άλλα. Είχε πει ότι θα αποφύγει τις οριζόντιες περικοπές ότι θα προχωρήσει στα περίφημα διαρθρωτικά μέτρα, και κάνει τα εντελώς αντίθετα. Παίρνει μέτρα καταστροφικά για την κοινωνία, σφίγγει κι άλλο το ζωνάρι, αφαιρεί από τις συντάξεις, ενώ δεν κλείνει ούτε ένα δημόσιο οργανισμό. Είναι άδικο. Και  δίνει σοβαρά επιχειρήματα στην αντιπολίτευση.

- Πώς βλέπεις τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά;

«Καταλαβαίνω ότι η δουλειά που κάνει είναι πολύ δύσκολη. Παρόλα αυτά δεν είναι ψευδές το επιχείρημα των αντιπάλων του, είτε είναι η αξιωματική αντιπολίτευση είτε είναι αντίπαλοι κάπως φαιδροί, σαν τους ανεξάρτητους Έλληνες ή τη Χρυσή Αυγή. Ομολογώ ότι ακόμη και από αυτούς μπορείς να ακούσεις κάποια επιχειρήματα που έχουν μία βάση. Παρόλα αυτά εύχομαι να πετύχει.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει

- Τον ΣΥΡΙΖΑ τον βλέπεις ως εναλλακτική λύση; Πώς κρίνεις την στάση του Αλέξη Τσίπρα;

«Δεν βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ ως εναλλακτική λύση. Όχι επειδή οι παρατηρήσεις του είναι όλες λάθος, ούτε γιατί δεν έχει και σοβαρούς ανθρώπους. Και κάποιες από τις παρατηρήσεις του είναι σωστές και σοβαροί άνθρωποι υπάρχουν στις τάξεις του. Αλλά δεν έχω ακούσει μία έγκυρη πρόταση και αξιόπιστη για το τι θα κάνει για να  μας βγάλει από την κρίση. Στην ερώτηση για την ανάπτυξη,  πρέπει να απαντήσει π

Keywords
Τυχαία Θέματα