Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε πύραυλο από την Υεμένη

13:43 19/12/2017 - Πηγή: Aixmi

H Σαουδική Αραβία εξουδετέρωσε έναν βαλλιστικό πυραύλο που εκτόξευσε η Υεμένη και στόχευε το παλάτι al-Yamama στο Ριάντ. Πίσω από την εκτόξευση του πυραύλου κρύβονται οι σιίτες ισλαμιστές αντάρτες Χούδι, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς και δεν υπήρξαν επίσημες δηλώσεις από τη Σαουδική κυβέρνηση. Η κρατική τηλεόραση δεν ανέφερε ζημιές σε κτήρια ή υποδομές. Εκπρόσωπος των ανταρτών μέσω Twitter

επιβεβαίωσε την εκτόξευση του πυραύλου.
Πυκνός καπνός φάνηκε να καλύπτει τον ουρανό πάνω από το Ριάντ και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν μια δυνατή έκρηξη που ταρακούνησε την πόλη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Χούδι Mohammed Abdussalam, οι αντάρτες εκτόξευσαν ένα βαλλιστικό βλήμα Volcano H-2 προς το βασιλικό ανάκτορο al-Yamama.
Ο πρώην Πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ, δολοφονήθηκε από τους αντάρτες Χούδι νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού φέρεται να άλλαξε «στρατόπεδο» για να σταθεί εναντίον των πρώην συμμάχων του. Από τότε, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εντείνει τον εναέριο βομβαρδισμό της Υεμένης, ενώ το γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιβεβαιώνει τη δολοφονία τουλάχιστον 115 αμάχων και μη μαχητών της Υεμένης μέσα σε 11 μέρες.

The post Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε πύραυλο από την Υεμένη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα