Ρωσία: Κρατείται Νορβηγός που κατηγορείται για κατασκοπεία

12:16 19/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένας 62χρονος Νορβηγός συνταξιούχος συνελήφθη και κρατείται στη Ρωσία καθώς κατηγορείται για κατασκοπεία.

Το δικαστήριο Λεφορτόφσκι της Μόσχας «αποφάσισε να θέσει υπό κράτηση τον Νορβηγό πολίτη Φρόντε Μπεργκ που κατηγορείται για κατασκοπεία για λογαριασμό ξένου κράτους», δήλωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου, Εκατερίνα Κράσνοβα. Ο Μπεργκ αναμένεται να παραμείνει υπό κράτηση τουλάχιστον ως τις 5 Φεβρουαρίου, πρόσθεσε η κα Κράσνοβα

χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2, ο 62χρονος Νορβηγός είναι ένας συνταξιούχος που στο παρελθόν είχε εργαστεί στη νορβηγική κυβερνητική υπηρεσία που φροντίζει για τον σεβασμό της συνοριακής συμφωνίας μεταξύ Νορβηγίας και Ρωσίας.

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ο Μπεργκ συνελήφθη στη διάρκεια μιας ειδικής επιχείρησης των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB) στη Μόσχα την ώρα που λάμβανε απόρρητα έγγραφα σχετικά με τον ρωσικό στόλο. Τα έγγραφα αυτά ήταν στην κατοχή ενός Ρώσου, ο οποίος επίσης συνελήφθη και κρατείται με την κατηγορία της προδοσίας.

The post Ρωσία: Κρατείται Νορβηγός που κατηγορείται για κατασκοπεία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα