Η γραμματέας Χριστοφοράκου καταθέτει για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

23:03 31/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατέθεσε η πρώην γραμματέας του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Στο μικροσκόπιο τέθηκαν οι σχέσεις του κ. Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, στα οποία δίνονταν χορηγίες από το 2% του τζίρου της εταιρείας για να παίρνει δουλειές ο γερμανικός κολοσσός στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε η κα Τσακάλου, η νεολαία του ΠΑΣΟΚ

είχε λάβει χορηγία 15.000 ευρώ, ενώ χορηγία είχε λάβει και η Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα σε γνώση της ήταν και το 1.000.000 μάρκα προς τον Θόδωρο Τσουκάτο και το ΠΑΣΟΚ.

Επανέλαβε δε όσα ήδη είχε πει στη βουλή για τα «δώρα» σε πολιτικά πρόσωπα. Η κα Τσακάλου υποστήριξε ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε επαφές με πολλά πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόβσκι, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά και με τους κ.κ Γείτονα και Μαντέλη.

Διευκρίνισε πάντως ότι τα συγκεκριμένα δώρα δεν ήταν μεγάλης αξίας σε σχέση με το 2% που πήγαινε για τις χορηγίες στα κόμματα και συνεπώς δεν μπορούν να θεωρηθούν ύποπτες δωρεές.

The post Η γραμματέας Χριστοφοράκου καταθέτει για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα