Αντισπισισμός, ένα παγκόσμιο κίνημα που δυναμώνει

21:58 31/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Για τις φυλετικές διακρίσεις, τουλάχιστον στα φανερά ο αγώνας δε σταματά, οι νόμοι, κυρίως η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, εξελίσσουν το είδος μας, ενώ μια αντίστοιχη προσπάθεια δίνει μάχη με το μισογυνισμό μας, όμως αυτός καλά κρατεί.

Η πολιτική ορθότητα (political correct) κάποιες στιγμές μπορεί να φαίνεται υπερβολική, αλλά έκαμε δουλειά, αφού παρά τα κόμπλεξ μας σκεφτόμαστε και μετράμε λίγο περισσότερο τα λόγια, υπολογίζουμε τις πράξεις κι έτσι με το είδος μας υπάρχει μια έστω εύθραυστη ισορροπία.

Ωστόσο για τα υπόλοιπα ζώα, τους συνοδοιπόρους μας σε ετούτο το ταξίδι του πλανήτη,

η πίκρα, η βαρβαρότητα και ο πόνος δεν έχουν τελειωμό κι όμως τα σημάδια δείχνουν πως είμαστε στην αρχή μιας σειράς συνταρακτικών αλλαγών.

Τα υπόλοιπα πλάσματα εξακολουθούν να είναι οι δούλοι μας, δολοφονούνται πάνω σε πειράματα, γίνονται ρούχα και τροφή, μάλιστα κάποιες φορές καταπίνουμε αβασάνιστα ακόμη και ωμή τη σάρκα τους.

Με την έκρηξη των κοινωνικών δικτύων ένας κόσμος που δεν μας μοιάζει, υπάρξεις της σκιάς, βρήκαν αρκετούς ανθρώπους στο πλάι τους! Απ’αυτούς, τους δίποδους υποστηρικτές, ξεκινά να διαδίδετε η αμφισβήτιση, κάπως έτσι γεννιέται μια βαθιά κόντρα στην ανθρώπινησυνείδηση. Όλο και πιο συχνά μαθαίνουμε νέα στοιχεία, έρευνες, απίστευτες πληροφορίες, που μας έστω άθελα μας γινόμαστε κοινωνοί, λίγο πιο ευαίσθητοι σε θέματα που αφορούν τα άγνωστα είδη.

Τι μια στιγμή λυπόμαστε και προπερνάμε, την επόμενη αναρωτιόμαστε, έπειτα διαφωνούμε, ίσως και να κοροϊδεύουμε εκείνους που διάλεξαν τη φιλοσοφία του βιγκανισμού, αλλά ήδη γνωρίζουμε την αλήθεια.
Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για το σπισισμό μας; Ή ακομη κρυβόμαστε από τον ίδιο μας τον εαυτό και θεωρούμε το είδος μας Αγιασμένη πρωτοπορία;

Τα εκτρεφόμενα ζώα που θανατώνονται κάθε χρόνοξεπερνούν τα56 δισεκατομμύρια, στον τεράστιο αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται ταψάρια των οποίων οι θάνατοι μετριούνται σε…τόνους! Θέλετε ακόμη έναν απίστευτο αριθμό: Σκοτώνουμε 40.000 ζώα κάθε δευτερόλεπτο για να φάμε το κρέας τους!
Από που ξεκινά η Βασιλεία των άτριχων κολοβών δίποδων; Γιατί να είναι ο άνθρωπος το εκλεκτό πλάσμα της γης;

Θεοί κι άλλα ξεπερασμένα ξωτικά μας βεβαιώνουν ότι όλα τα υπόλοιπα πλάσματαγεννήθηκαν για μας, δεν έχει σημασία ο πόνος τους, δεν έχουν ψυχή, τα ζώα δεν πεθαίνουν, λέμε ότι ψοφάνε. Έχουν μόνο έναν ρόλο, να μας υπηρετούν!

Αυτή κι αν είναι σπουδαία αιτία, μαζί με τον ανατριχιατικό φόβο του θανάτου, για να προσκυνάμε Αγίους και να προσφέρουμε λαμπρές τιμές σ΄αυτούς τους ανθρωπόμορφους εκδικητικούς Θεούς.
Κάποτε ήταν δεδομένο, μόνο φωτισμένοι πίστευαν κι υπεράσπιζαν τα διαφορετικά από τον άνθρωπο ζώα, σήμερα ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια εκείνοι που υπολογίζουν ισότιμα και σέβονται την κάθε ύπαρξη.
Θα προλάβουμε; Θα σωθεί κάτι; ή θα καταβροχθίσουμε ότι κινείται πάνω στη γη κι έπειτα δήθεν θα κλαίμε για την άδικη μοίρα μας;

Φτάνει να σταθούμε και να παρατηρήσουμε ακόμη και το πιο ξένο, ίσως το πιο άγνωστο για εμάς πλάσμα, όπως ένα μικρό χταπόδι.
Το πλάσμα του αλμυρού νερού έχει τρεις καρδιές, το αίμα του είναι μπλε και έχει 10.000 περισσότερα γονίδια από τον άνθρωπο!

Αυτός λοιπόνο παράξενος πανέξυπνος συνταξιδιώτης μας, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, είναι ότι πιο κοντά στην εξωγήινη ζωή!
Καλύτερα να μην είναι τόσο άκακοι και ταπεινοί οι εξωγήινοι,γιατί εμείς, οι σύγχρονοι δεινόσαυροι, επιμένουμε και είμαστε ικανοί να κατασπαράξουμε οτιδήποτε στο πέρασμα μας με κλειστά τα μάτια…

*Φωτογραφία από τη σελίδα της Peta (https://www.peta.org/features/what-peta-really-stands-for/www.weanimals.org © Jo-Anne McArthur)

The post Αντισπισισμός, ένα παγκόσμιο κίνημα που δυναμώνει appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα