Tσακαλώτος: Έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές για το μέρισμα

22:39 31/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Η διανομή κοινωνικού μερίσματος μέσα στο 2017 είναι δεδομένη και συμφωνημένη με τους δανειστές, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Παράλληλα, τόνισε πως το ύψος του ποσού που θα διατεθεί θα είναι σίγουρα πάνω από 1,1 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το προς διάθεση ποσό θα δοθεί αφενός για την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με συγκεκριμένα κριτήρια, αφετέρου για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Oικονομικών, τα κριτήρια

θα είναι τέτοια ώστε οι δικαιούχοι δεν θα είναι μόνο οι έχοντες χαμηλότερα εισοδήματα, αλλά και εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι προγραμματίζεται κίνηση εξόδου στις αγορές μέσα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα επί των ελληνικών ομολόγων.

Προανήγγειλε επίσης ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2018 οπότε η χώρα θα βγει από τα μνημόνια, θα υπάρξουν τουλάχιστον 3-4 απόπειρες εξόδου στις αγορές.

The post Tσακαλώτος: Έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές για το μέρισμα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα