Η γιάφκα των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες (BINTEO-ΕΙΚΟΝΕΣ)

11:06 25/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στην περιοχή Σαερμπέκ των Βρυξελλών στον πέμπτο όροφο μίας παλιάς πολυκατοικίας, από όπου το πρωί της Τρίτης, χρησίμευσε ως κρησφύγετο για τους αδελφούς Μπακραουί, ώστε να οργανώσουν τις φονικές επιθέσεις τους στις Βρυξέλλες. Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος.

Ο οδηγός ταξί που παρέλαβε τους τρομοκράτες από το διαμέρισμα στο αεροδρόμιο οδήγησε την αστυνομία

στο κρησφύγετο και μετά τις επιθέσεις τους αναγνώρισε δίνοντας τα αποκαλυπτικά στοιχεία στην αστυνομία.

Μέσα στο κρησφύγετο βρέθηκαν 15 κιλά εκρηκτικών, 150 λίτρα ασετόν, 30 λίτρα υπεροξείδιο του υδρογόνου, πυροκροτητές, μία βαλίτσα γεμάτη από καρφιά και πρόκες, πλαστικά κουτιά και ένα σημείωμα-διαθήκη στον υπολογιστή του Μπραχίμ Ελ Μπακραουί, όπου εξέφραζε τον φόβο και την απόγνωσή του.

Στο εσωτερικό του χώρου δεν υπήρχαν άλλα αντικείμενα, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι πρόκειται μόνο για ένα από τα κρησφύγετα που είχαν νοικιάσει οι τρομοκράτες στις Βρυξέλλες και το χρησιμοποιούσαν ως εργαστήριο δημιουργίας εκρηκτικών υλών.

Πιθανολογείται ότι τα αδέρφια κατέφυγαν στο διαμέρισμα του Σαερμπέκ, έπειτα από την επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι που είχαν στην περιοχή Φόρεστ, όπου στις 15 Μαρτίου σκοτώθηκε ο τζιχαντιστής ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Μοχάμεντ Μπελκαΐντ.

Το διαμέρισμα στην πολυκατοικία του 1960 βρίσκεται κοντά στη γειτονιά που μεγάλωσαν τα αδέρφια Μπακραουί και ο Νατζίμ Λαχραουί.

Keywords
Τυχαία Θέματα