Καμμένος: Θα μείνω με τον Τσίπρα έως το τέλος της τετραετίας

18:38 29/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Σύριζα θα πορευτούν ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ έως το τέλος της τετραετίας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο αρχηγός τους, μετά την κοινή συνεδρίαση των βουλευτών και της εκτελεστικής επιτροπής.

«Οι ΑΝΕΛ κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

και αυτή την έντιμη συμφωνία θα την τιμήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι το τέλος της τετραετίας» είπε, διαψεύδοντας όλα τα σενάρια περί ενδεχόμενης πτώσης της κυβέρνησης λόγω διαφωνίας για το θέμα των Σκοπίων. «Η έξοδος από τα μνημόνια οι υποθέσεις της κάθαρσης της διαπλοκής προχωρούν σε καλό βαθμό και σε σύντομο διάστημα οι Ελληνες θα αντιληφθούν τις συνέπειες αυτής της συνεργασίας. Να διαβεβαιώσω τον λαό ότι η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνέπεια τη λήξη της κρίσης και τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για όλους».

Για το θέμα της ονομασίας ανέφερε: «Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευθεί, επιθυμούμε λύση, αλλά με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε», σημείωσε, εμμένοντας στη θέση «όχι σε σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία».

«Αν θέλουν λύση οι Σκοπιανοί, να κάνουν ό,τι και οι Αγγλοι, που άλλαξαν την ονομασία Μεγάλη Βρετανία σε Ηνωμένο Βασίλειο για να μουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε. «Δεν θεωρούμε ότι τα Σκόπια πρέπει να επιμένουν σε μια ονομασία που λένε ότι χρησιμοποιούν τα τελευταία 70 χρόνια αλλά έχει ιστορία 3.000 ετών. Η συνταγματική κατοχύρωση είναι συνδεδεμένη με το όνομα».

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ρωτήθηκε για τη στάση που θα τηρήσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, σε περίπτωση που υπάρξουν κινήσεις για ένταξη των Σκοπίων, και απάντησε: «Δεν πιστεύει πως θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις, δεν θα έχουν γίνει οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια, και έτσι δεν τίθεται θέμα τι θα κάνω».

Τι πρόκειται να κάνει στο επερχόμενο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου; «Ο λαός ανεξάρτητα από ιδεολογικές τοποθετήσεις θα είναι εκεί, δεν νομίζω ότι ο Μίκης είναι ακροδεξιός, ή ότι υπάρχει πολιτική ταμπέλα στο συλλαλητήριο. Είναι Ελληνες πολίτες που βοηθούν τη διαπραγμάτευση. Μελη των ΑΝΕΛ ως πολίτες θα πάνε, εγώ θα λείπω στο εξωτερικό η οικογένειά μου, όμως θα είναι εκεί», τόνισε.

Δεν άφησε δε ασχολίαστη και τη στάση της ΝΔ: «Η δική μας θέση είναι καθαρή. Εκείνοι είναι που πρέπει να αποφασίσουν με ποια πολιτική είναι. Με τις θέσεις του Βουκουρεστίου, τη θέση του κ. Καραμανλή ή τη θέση που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης; Ας λύσουν αυτοί τα προβλήματά τους και ας παρακολουθήσουν το κυβερνητικό έργο».

Καμμένος: Θα μείνω με τον Τσίπρα έως το τέλος της τετραετίας

.

The post Καμμένος: Θα μείνω με τον Τσίπρα έως το τέλος της τετραετίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα