Ζάεφ: Νίκη του «όχι» θα σήμαινε πλήρη απουσία ελπίδας

10:37 16/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Να ψηφίσουν την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ, ώστε να δέσουν τη χώρα τους στο δυτικό στρατόπεδο, ζητεί από τους συμπολίτες του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μια αποτυχία στο δημοψήφισμα δεν αποτελεί επιλογή. Είμαι τόσο πεπεισμένος για την επιτυχία που δεν εξετάζω άλλες επιλογές»,

τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο στο περιθώριο συγκέντρωσης στο Κίτσεβο.

Όπως επεσήμανε, μια νίκη του «όχι» θα σήμαινε «πλήρη απουσία ελπίδας, την πλήρη απομόνωση της χώρας, πιθανόν το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου ανασφάλειας και αστάθειας» στα δυτικά Βαλκάνια, τα οποία θα επέστρεφαν πιθανόν στα σκοτεινά χρόνια του παρελθόντος. Αντιθέτως, μια νίκη του «ναι» θα επέτρεπε να οικοδομηθεί ένα αμοιβαίο ευρωπαϊκό μέλλον για τα Βαλκάνια και θα προσέφερε ένα θετικό παράδειγμα σε άλλες περιφέρειες του κόσμου. Θα σήμαινε πως τα προβλήματα ταυτότητας μπορούν να επιλυθούν με συμφωνίες αυτού του τύπου».

Ο Ζόραν Ζάεφ επιμένει πως για τη χώρα του «δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μια ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» ενώ επεσήμανε πως «οι Ρώσοι μου είπαν πως δεν έχουν τίποτε εναντίον μιας ένταξης στην ΕΕ, αλλά πως αντιτίθενται στην ένταξη στο ΝΑΤΟ».

The post Ζάεφ: Νίκη του «όχι» θα σήμαινε πλήρη απουσία ελπίδας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα