Γνωστός σεισμολόγος για τη βόμβα υδρογόνου του Κιμ: «Ωχ γ@μ#τ#»…

18:53 3/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Έντονες αντδράσεις παγκοσμίως έχει προκαλέσει η δοκιμή της βομβας υδρογόνου από τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Ιδιαίτερα ανήσυχος ο γνωστός σεισμολόγος Στίβεν Γκίμπονς, που παρακολουθεί τις υπόγειες πυρηνικές δοκιμές έγραψε μόλις δύο λέξεις στον λογαριασμό του στο Τwitter:

«Ωχ γαμώτο»… αποτυπώνοντας ξεκάθαρα την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται. Μάλιστα σε δελτία τύπου που εξέδωσε ανέφερε ότι ακολούθησαν δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους πάνω από 6 ρίχτερ.

oh fuck

— Steven J. Gibbons (@stevenjgibbons) September 3, 2017

Υπάρχει

όμως και κάποιος που όχι μόνο δεν εξεπλάγη από τη βόμβα υδρογόνου αλά είχε προειδοποιήσει ότι αυτό θα συμβεί. Αυτός είναι ο Τζέφρι Λιούις, επικεφαλής του Arms Control Wonk, ο οποίος στις 8 Αυγούστου είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Τwitter: «Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι το εξής: μην εκπλαγείτε όταν η Βόρεια Κορέα δοκιμές με θερμοπυρηνικό όπλο».

Την ίδια ώρα, το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο 8 δευτερολέπτων από εσωτερικό χώρο, όπου απεικονίζεται η κίνηση ενός πολυελαίου μετά τον πρώτο σεισμό μεγέθους 6,3 Ρίχτερ που προκλήθηκε λόγω της δοκιμής της βόμβας στην πόλη Γιαντζί της Κίνας, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα