Γκάμπριελ: Δε θα αφήναμε πεινασμένα τα παιδιά των Ελλήνων

15:49 17/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ετάχθη υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας με την Ελλάδα, μιλώντας στη γερμανική Βουλή. «Οι Έλληνες είναι φίλοι μας, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να έχουν πεινασμένα παιδιά και τους συνταξιούχους της να επαιτούν», είπε, και πρόσθεσε: «Δεν έχουν δοθεί χρήματα, αλλά πίστωση και φυσικά αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουμε πίσω. Το κόμμα μου λέει »ναι» στην έναρξη των συνομιλιών για το τρίτο πακέτο

στήριξης και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη – για να μην διαλυθεί. Αν αυτό συνέβαινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, τότε θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πιο σημαντική κρίση η οποία θα ήταν μεγαλύτερη από την παρούσα οικονομική κρίση».

Ταυτόχρονα, όμως, ο αντικαγκελάριος επισήμανε ότι δε μπορεί η Γερμανία, η Αγγλία ή η Ολλανδία να γίνουν φορολογικοί παράδεισοι για Έλληνες φοροφυγάδες, που μεταφέρουν τα λεφτά έξω από τη χώρα τους. «Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μια φορολογική μεταρρύθμιση. Η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να βοηθήσουν σε αυτή την αλλαγή, στη φορολογία και τη νομοθεσία».

Όσο γι αυτή καθεαυτή τη συμφωνία, τη χαρακτήρισε μεν «σκληρή«, επισήμανε ωστόσο ότι πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να πάψει κάθε κουβέντα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Η συμφωνία δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη Γαλλία. Είναι καλό για τη Γερμανία και τη Γαλλία ότι ξαναβρίσκουν τον ηγετικό τους ρόλο στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε φτάσει στην κορυφή του βουνού, προηγείται η εφαρμογή των νόμων».

Keywords
Τυχαία Θέματα