Γεροβασίλη: ΜΜΕ βάζουν πρώτο θέμα την ανομία για να στηρίξουν ΝΔ

15:25 4/3/2019 - Πηγή: Aixmi

«Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για κύμα ανομίας στη χώρα το Σαββατοκύριακο.

«Η αστυνομία κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν 138 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, άλλοι 21 είναι έγκλειστοι και 50 αναζητούνται»,

είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

«Έχει σημασία πότε επιλέγονται, ως πρώτο θέμα, ειδήσεις περί ανομίας. Επιλέγονται, όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπoλιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως με την εμπλοκή συνεργάτη της ΝΔ, σε ζητήματα παιδεραστίας. Τότε γίνεται πρώτο θέμα η βία. Υπηρετώ το δόγμα «νόμος και τάξη» για να φοβίσω τους πολίτες και να υποβαθμίσω το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Με αφορμή, μάλιστα, ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στην οποία αναφέρεται ότι έχουν κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων, η υπουργός υποστήριξε ότι υπάρχουν συνδικαλιστές που υπηρετούν αυτή τη λογική.

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια στην ΕΛ.ΑΣ για να μπορεί να κάνει την δουλειά της. Ο κ. Μητσοτάκης κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ σε εποχές «παχέων αγελάδων», ενώ ούτε το κτιριακό ζήτημα είχε λύσει», σημείωσε.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών – με αφορμή την επίθεση του Σαββάτου με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως – χτύπησε καμπανάκι κινδύνου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να θωρακιστούν οι αστυνομικοί. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα θρηνήσουμε θύματα» τονίζεται μεταξύ άλλων.

The post Γεροβασίλη: ΜΜΕ βάζουν πρώτο θέμα την ανομία για να στηρίξουν ΝΔ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα