Βγαίνουμε για δανεισμό στις αγορές με 10ετές ομόλογο -Έπεσαν τα επιτόκα στα επίπεδα του 2006

15:14 4/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Mετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας σε B1 από B3 την περασμένη εβδομάδα από τον Oίκο Moody’s, τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2006, με αποτέλεσμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να αποφασίσει να ζητήσει δανεισμό από τις διεθνείς αγορές. Το κάνει, μάλιστα, με δεκαετές ομόλογο, το επιτόκιο του οποίου έχει πέσει στο 3,62%. Η Ελλάδα έχει να εκδόσει δεκαετές ομόλογο από το 2010.

Το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε ότι όρισε ως αναδόχους για την κοινοπρακτική έκδοση

τις τράπεζες BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Goldman Sachs και J. P. Morgan.

Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου, που εκδόθηκε πρόσφατα, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο εβδομάδων κατά τις οποίες βρίσκεται σε διαπραγμάτευση, στο 2,79%.

«Η κίνηση από τον Moody’s αντανακλά το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις ήδη αποδίδουν καρπούς με την μορφή δημοσιονομικής βελτίωσης με το πρωτογενές πλεόνασμα», σχολίασε ο Ντάνιελ Λεντς, αναλυτής της DZ Bank. «Αυτό όμως που νομίζω ότι είναι επίσης σημαντικό είναι το γεγονός πως η Ελλάδα δείχνει ότι έχει πρόσβαση στις αγορές, με το πετυχημένο πενταετές (ομόλογο) και τώρα και με τις φήμες για νέο 10ετές», δήλωσε.

The post Βγαίνουμε για δανεισμό στις αγορές με 10ετές ομόλογο -Έπεσαν τα επιτόκα στα επίπεδα του 2006 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα