Γερμανικό «χαστούκι» στον Πουτζντεμόν-Στη φυλακή μέχρι την έκδοση

22:49 26/3/2018 - Πηγή: Aixmi

«Xαστούκι» τής γερμανικής Δικαιοσύνης στον έκπτωτο πρόεδρο τής Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν. Αποφάσισε να τον κρατήσει στις φυλακές για τους επόμενους τουλάχιστον 2 μήνες, μέχρις ότου η γενική εισαγγελία του Schleswig-Holstein αλλά και το περιφερειακό ανώτατο δικαστήριο μελετήσουν τις κατηγορίες των Ισπανών συναδέλφων τους για να εντοπίσουν αντίστοιχες και ισοδύναμες του γερμανικού ποινικού κώδικα.

Οι Γερμανοί δικαστές θα αποφασίσουν επί του αιτήματος της ισπανικής Δικαιοσύνης να εκδοθεί και η σημερινή απόφαση ίσως αποτελεί πρόκριμα τής τελικής ετυμηγορίας τους.

Ο Πουτζντεμόν, αφού

επιχείρησε να διασπάσει την Ισπανία κηρύσσοντας την ανεξαρτησία τής Καταλονίας, διέφυγε στο Βέλγιο όταν διατάχθηκε η σύλληψή του από τη Μαδρίτη. Εκεί παρέμει νε όλους τους τελευταίους μήνες.

Την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να μεταβεί στη Φινλανδία για να μιλήσει σε βουλευτές, οπότε το ανώτατο δικαστήριο τής Ισπανίας επανενεργοποίηση το διθνές ένταλμα για τη σύλληψή του. Εκείνος πέρασε στη Δανία και στη συνέχεια μπήκε στο γερμανικό έδαφος με κατεύθυνση το Βέγγιο, όμως οι γερμανική αστυνομία τον συνέλαβε.

Γερμανικό «χαστούκι» στον Πουτζντεμόν-Στη φυλακή μέχρι την έκδοση

\

The post Γερμανικό «χαστούκι» στον Πουτζντεμόν-Στη φυλακή μέχρι την έκδοση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα