Γεννηματά: Δεν είμαι Τσίπρας και δεν κάνω παζάρια

00:14 22/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Για τους λόγους διαγραφής του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την ΚΟ του ΚΙΝΑΛ μίλησε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Ενώ σε ερώτηση σχετικά με τον ισχυρισμό Θ. Θεοχαρόπουλου ότι του προσφέρθηκαν ανταλλάγματα προκειμένου να καταψηφίσει την συμφωνία η επικεφαλής της ΔΗΣΥ ξεκαθάρισε: «Εγώ δεν είμαι Τσίπρας. Δεν κάνω παζάρια. Λυπάμαι πολύ για όλα αυτά. Για όλη αυτή την συζήτηση του…παζαριού που αναπτύχθηκε με την υποτιθέμενη πρόταση για τοποθέτηση του κ.Θεοχαρόπουλου

στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με αντάλλαγμα να συνταχθεί με τη γραμμή του κόμματος: τόνισε.

Είπε ακόμα: «Ξεκαθάρισα εξ αρχής ότι η ψήφος για τις Πρέσπες δεν είναι θέμα απλής πειθαρχίας.
Έχει να κάνει με την υπευθυνότητα, τη συνείδηση και την ξεκάθαρη επιθυμία κάθε στελέχους να προχωρήσουμε μαζί. Σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις. Αποτυπώνονται μέσα στο κόμμα μας. Ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε εκφράσει την άποψή του. Τα μέτρα πάρθηκαν γιατί ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό από εμάς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Κι αυτό γιατί η ψήφος στις Πρέσπες είναι στήριξη προς τον Αλέξη Τσίπρα. Τα κόμματα λειτουργούν στη βάση της πλειοψηφίας. Οφείλουν να σέβονται οι μειοψηφίες τις πλειοψηφικές απόψεις. Οτιδήποτε άλλο θολώνει το μήνυμά μας. Είναι κρίσιμες οι στιγμές και μεγάλη η ευθύνη μας. Η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε ο Πρωθυπουργός προ ημερών είναι μια … «παρδαλή» εμπιστοσύνη, αφής στιγμής στηρίζεται στα υπολείμματα της Ακροδεξιάς.Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αδύναμη Κυβέρνηση που αναζητά δεκανίκια» σημείωσε η κα Γεννηματά.

Τόνισε επίσης πως «μέσα στο κλίμα του διχασμού και της παρακμής αποτελεί αναγκαιότητα η δημιουργία προοδευτικού πόλου, που θα εξασφαλίσει σταθερότητα για τη χώρα και τον άνθρωπο, που αναζητά ελπίδα.Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας είναι αρραγής και θα καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών» κατέληξε.

Σε ότι αφορά στη θέση του Γιώργου Παπανδρέου για το «Μακεδονικό» τόνισε ότι «αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι πάντα οι Σκοπιανοί διεκδικούσαν την εθνικότητα και τη γλώσσα. Και αν τόσο ο κ. Σημίτης όσο και ο κ. Παπανδρέου, που ασχολήθηκαν με το ζήτημα, τα είχαν «δώσει» στην άλλη πλευρά, θα είχε «επιλυθεί» το ζήτημα πολύ νωρίτερα. Δεν το έκαναν όμως. Δεν θέλησαν να τα δώσουν. Ο κ. Παπανδρέου είχε εξ’αρχής διατυπώσει τη θέση του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών περιέχει θετικά στοιχεία, ωστόσο επεσήμανε τα μειονεκτήματα σε αυτά τα δύο σημεία» είπε χαρακτηριστικά.

The post Γεννηματά: Δεν είμαι Τσίπρας και δεν κάνω παζάρια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα