Θυμάστε το Mega channel;

23:01 21/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Αν, λέω αν, ένας εργαζόμενος του Μega, μέσα στην απελπισία του, έριχνε ένα σπίρτο στο κανάλι, τότε θα γνώριζε το στυγνό πρόσωπο της δικαιοσύνης. Ίσως μάλιστα του φορούσαν τη ταμπέλα του τρελού, του καθάρματος, ακόμη και του πληρωμένου.

Σε όλο το υπόλοιπο της ζωής του θα έφερνε μια μαύρη ρετσινιά, ίδια με κάρβουνο.
Κι όμως για τους ιδιοκτήτες φαίνεται πως δεν ισχύει το ίδιο, δε γράφεται ούτε μια ξώφαλτση κουβέντα κι είναι σαν να μην υπήρξε αυτό το Mega!

Για να μην τα πολυλογώ, περάσαμε κοντά 3 χρόνια μέσα στα παραμύθια, με τις Τράπεζες

να εξαντλούν κάθε όριο από τους εργαζόμενους και τους συνεργαζόμενους του σταθμού. Αλλά και τους επίσημους φορείς, τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών να σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Να αδυνατούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους του σταθμού, που όντας κλειστός έβαλε στα ταμεία του αρκετά εκατομμύρια και αποπλήρωνε κανονικά το δάνειο του. Για να είμαι ειλικρινής, υπουργοί κι άλλοι παρατρεχάμενοι μας πέταξαν από ένα χιλιάρικο, μέχρι εκεί φαίνεται πως μπορούσαν.

Η σελίδα, αν και καθυστερημένα, γύρισε, από τις πρώτες μέρες του 2019 ορίστηκε Ειδική Διαχειρίστρια η οποία θα οδηγήσει τον σταθμό στην πώληση του, σύμφωνα με τον νόμο 4307, δηλαδή θα βγει σε δημοπρασία και…θα διαγραφούν τα όποια χρέη.

Και εδώ μπαίνουν καινούρια και μεγάλα ζητήματα.

Άραγε το κανάλι θα πωληθεί ολόκληρο; Υπάρχει μέριμνα για να βρεθεί αγοραστής, που θα το τρέξει κι έτσι να αξιοποιηθεί μέχρι και το τελευταίο καλώδιο ή μήπως το Mega θα θεωρεί ξοφλημένο φάντασμα, θα κομματιαστεί κι έτσι θα πωληθεί για ένα κομμάτι ξερό ψωμί;
Αυτό το πρωτόγνωρο επιχειρηματικό σήριαλ δεν έχει προηγούμενο κι όπως έχει γραφτεί αρκετές φορές είναι για τα βραβεία Γκίνες.

Για τους απέξω σίγουρα είναι μια κωμωδία, οι επενδυτές που δεν το στήριξαν και το οδήγησαν στη βύθιση θα τρέξουν πρώτοι να…το αγοράσουν!

Αν όμως είσαι από τους εργάτες του, που ετούτοι οι «επιχειρηματίες» έπαιξαν ζάρια πάνω στο κορμί σου, τότε η υπόθεση μετατρέπεται σε μακριά κι ατέλειωτη τραγωδία.

Τι πρέπει κάνουν σήμερα οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι; Έχουν ρόλο στο κόψε-ράψε της πώλησης; Να τα παρατήσουν;

Μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και να αντισταθούν σε έναν τόσο άγριο και αδυσώπητο μηχανισμό;Από την αρχή έβλεπαν τους εργάτες σαν το περιττό βάρος που, αν ήταν δυνατόν, έπρεπε να πνιγεί στη θάλασσα.
Πριν ακόμη σβήσουν οι στάχτες του μεγάλου καναλιού και κάποιοι βιάζονται να το ξεγράψουν, κάποιοι επιμένουν πως δεν αξίζει μια δεκάρα.

Ας μη βιαστούν να θάψουν την υστεροφημία του Μέγκα, ας μην βιαστούν να το σπάσουν σε μικρά κομμάτια κι έπειτα να τριφτούν με τις χρυσές του στάχτες.

Να μετρήσουν ότι είμαστε κοντά, αναπνέουμε πάνω στο κορμί του σταθμού και τους βλέπουμε.
Να είναι σίγουροι ότι αρκετοί από τους εργαζόμενους θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μη μείνει τίποτε κρυφό!

The post Θυμάστε το Mega channel; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα