Χαμός στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

23:56 21/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Ένταση επικράτησε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας με τον Πάνο Καμμένο και τον Ηλία Κασιδιάρη να κάνουν καταγγελίες περί μεθοδεύσεων και «κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων». Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κωνσταντίνος Δουζίνας από τη στιγμή που άνοιξε τη συνεδρίαση προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει εκτροπή σε προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις.

«Απαιτείται ήρεμη και νηφάλια συζήτηση. Μόνο με επιχειρήματα

πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις και όχι με κραυγές», είπε ο κ. Δουζίνας.

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι η σύνθεση της επιτροπής είναι παράνομη. Είπε ακόμη ότι η διαδικασία δεν ακολουθήθηκε όπως έπρεπε.

Την ίδια ώρα ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να δοθεί ο λόγος με βάση τη δύναμη της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας. Όταν τελικά πήρε τον λόγο, μιλούσε για αρκετή ώρα και όταν το προεδρείο του ζήτησε να ολοκληρώσει για να προχωρήσει η διαδικασία, εκείνος μιλούσε ακατάπαυστα για κάποια λεπτά αγνοώντας τις συστάσεις.

Αφου διεκόπη για λίγο η διαδικασία, στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος κατέθεσε και τη ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων. «Ο ελληνικός λαός περιμένει από εμάς επιχειρήματα και όχι κραυγές για αυτόν τον λόγο πρέπει να μιλήσουμε επί της ουσίας και όχι επί της διαδικασίας» υποστήριξε.

«Είναι μια ιστορική συνεδρίαση επί μιας Συμφωνίας που δεσμεύει τη χώρα. Πρέπει να δοθεί κάθε δυνατότητα στην πλήρη διερεύνηση του θέματος και να μην θεωρηθεί ότι οποιοσδήποτε βουλευτής προσέρχεται στην αίθουσα με προειλημμένη απόφαση», είπε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Νίκος Δένδιας και ζήτησε να δοθεί το σύνολο του Συντάγματος της γείτονος χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες τροποποιήσεις έχουν επέλθει.

Την κατάθεση του κειμένου του Συντάγματος της ΠΓΔΜ και των συνταγματικών νόμων (εφαρμοστικοί νόμοι) όπως διαμορφώθηκαν μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κατάθεση της ρηματικής διακοίνωσης των Σκοπίων, ως προαπαιτούμενα να μπει η Επιτροπή στο θέμα, έθεσε εκ μέρους της ΔΗΣΥ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος.

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τον κ. Κατρούγκαλο να απαντήσει γιατί παραβιάστηκε το άρθρο 2 παρ. 4 της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν είναι ταυτόχρονα εδώ και το πρωτόκολλο προσχωρήσεως της FYROM στο ΝΑΤΟ.

Από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης επανέλαβε και εκείνος το αίτημα να παρευρεθεί ο πρώην ΥΠΕΞ στην αίθουσα.

The post Χαμός στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα