Φτάνει η ώρα της αλήθειας για τον Γιάννο Παπαντωνίου

11:17 16/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Το θέμα συζητείται χρόνια, αλλά τώρα φτάνει η στιγμή της αλήθειας. Ο Γιάννος Παπαντωνίου καλείται να απολογηθεί στις 25 Ιουλίου για προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία είχε υπογράψει ως υπουργός Άμυνας επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη την τετραετία 2000 – 2004.

Η ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα ερευνά τα κακουργηματικά αδικήματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος και δωροδοκίας και στο στόχαστρο έχει θέσει τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού και της συζύγου του.

Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή σε παράνομες πράξεις, προφανώς θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί,

ενώ ήδη έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι βαρύτατες και ο πρώτος σκόπελος αφορά στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά την απολογία του. Οι δυνατότητες είναι τρεις: 1ον να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη, 2ον να αφεθεί ελεύθερος με την υποχρέωση καταβολής εγγύησης και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και 3ον να προφυλακιστεί.

Η ανακρίτρια έχει συλλέξει στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και από εφόδους σε σπίτια προσώπων, που εμπλέκονται στα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ έχει αξιολογήσει ως σημαντικές και κάποιες καταθέσεις μαρτύρων.

The post Φτάνει η ώρα της αλήθειας για τον Γιάννο Παπαντωνίου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα