«Καίγεται» το Παρίσι για την κούπα της Γαλλίας – Λεηλασίες και δύο νεκροί

09:50 16/7/2018 - Πηγή: Aixmi

«Πλημμύρισε» το Παρίσι από τους πανηγυρισμούς των Γάλλων για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την ομάδα του Ντεσάν. Γέμισαν οι δρόμοι από τον Πύργο του Άιφελ ως την Αψίδα του Θριάμβου, με το πλήθος να γιορτάζει την επιτυχία!

Ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης και στον τελικό του Λουζνίκι απέναντι στην Κροατία (4-2) οι «τρικολόρ» το έδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο, κατακτώντας το δεύτερο Μουντιάλ της ιστορίας τους!

Το σφύριγμα της λήξης σήμανε την έναρξη των πανηγυρισμών στο Παρίσι, όπου ο κόσμος έσπευσε να κατακλύσει

τους δρόμους και να γιορτάσει!

Η «Πόλη του Φωτός» έλαμψε περισσότερο από ποτέ τα τελευταία χρόνια, με τους οπαδούς να πανηγυρίζουν τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής, ενώ το ίδιο συνέβη και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στην Μπορντό.

Ωστόσο, υπήρξαν και γεγονότα που αμαύρωσαν τους εορτασμούς, καθώς αρκετά ταραχοποιά στοιχεία βρήκαν την ευκαιρία να προκαλέσουν προβλήματα. Ομάδα νεαρών εισέβαλαν σε μεγάλη κάβα στο Παρίσι αρπάζοντας κυρίως μπουκάλια με κρασί και σαμπάνια. Η αστυνομία επενέβη και διέλυσε το πλήθος ενώ άφησε φρουρά στην είσοδο για να μην επανέλθουν οι εισβολείς. Πάντως, άλλα δύο μικρά σουπερμάρκετ υπέστησαν λεηλασίες.

Επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Ξεκινώντας από το Παρίσι νεαροί τα έσπασαν πετώντας μπουκάλια αλλά και καθίσματα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησα με δακρυγόνα. Αργά το βράδυ έκαναν χρήση εκτοξευτήρων νερού για να διαλύσουν τους επιτιθέμενους. Ένας άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά από κράνος στη διάρκεια χειροδικίας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Λυών και στη Μασσαλία με ρίψεις αντικειμένων και ένταση που προκάλεσε τη φυγή του κόσμου. Στη Λυών πάντως δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ακολούθησαν 10 προσαγωγές. Στην Αζαξιό υπήρξαν συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς της Γαλλίας και αυτούς της Κροατίας αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Επεισόδια σημειώθηκαν σε Στρασβούργο και Ρουέν, ενώ στην πρωτεύουσα της Σεν Μαριτίμ, προσήχθησαν επτά πρόσωπα.

Λόγω της νίκης της Εθνικής Γαλλίας σημειώθηκαν και θανατηφόρα τροχαία. Στο Ανεσί, ένας 50χορνος σοτώθηκε όταν έπεσε σε κανάλι, ενώ στο Σαν Φελίξ άνδρας που πανηγύριζε ενώ οδηγούσε, σκοτώθηκε όταν συγκρούστηκε με πλάτανο. Τρία παιδιά, από 3 ως 6 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά όταν τα χτύπησε μοτοσικλέτα στο Φρουάρ.

Πηγή: gazzetta.gr, guardian

The post «Καίγεται» το Παρίσι για την κούπα της Γαλλίας – Λεηλασίες και δύο νεκροί appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα