Φόρο στους Έλληνες χριστιανούς για να πληρώνονται οι ιερείς, ζητεί βουλευτής του Σύριζα

22:19 28/1/2013 - Πηγή: Aixmi

Κάθε μέρα και ένα πρόβλημα δημιουργούν οι βουλευτές του Σύριζα στο κόμμα τους.

Χθες ο Τάσος Κουράκης δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρέπει να επιβληθεί φόρος στους Έλληνες, που δηλώνουν χριστιανοί, και από τα χρήματα αυτά να πληρώνονται ιερείς, αρχιμανδρίτες και επίσκοποι. Όπως εξήγησε, η άποψή του είναι ότι η Πολιτεία πρέπει να σταματήσει να πληρώνει τους μισθούς των κληρικών. Αν αυτό, όμως, είναι δύσκολο να γίνει, τότε εναλλακτικά μπορεί να επιβληθεί φόρος, τον οποίο να πληρώνουν μόνο όσοι πολίτες δηλώνουν χριστιανοί.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν

τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ και του κλήρου. Το κυβερνών κόμμα μίλησε για πρόταση που συνιστά διωγμό της Εκκλησίας, ενώ ο πρόεδρος των ιερέων ότι αποτελεί υποχρέωση του κράτους να τους μισθοδοτεί από την εποχή που η Εκκλησία της Ελλάδος είχε δεχθεί να παραχωρήσει την περιουσία της.

Τι λέει ο ίδιος ο βουλευτής;

Ότι παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπε. Ναι μεν δέχεται πως μίλησε για φόρο, τον οποίο θα μπορούσαν να πληρώνουν οι Έλληνες που δηλώνουν χριστιανοί, διευκρινίζει όμως πως δεν αναφέρεται σε νέο φόρο… Προσθέτει δε πως το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επισήμως ο Σύριζα δεν έκανε καμιά προσπάθεια κάλυψης του βουλευτή του και παρέπεμπε στη δική του διευκρινιστική δήλωση…

Keywords
Τυχαία Θέματα