Δίπλα μου, στο αεροπλάνο…

22:19 28/1/2013 - Πηγή: Aixmi

Κάθεται δίπλα μου στο αεροπλάνο. Καστανή, με γαλάζια μάτια, μελετηρή, εμφανώς κουρασμένη κι όμως απαστράπτουσα, ξεχωριστή… Δεν σηκώνει τα μάτια της από το (ηλεκτρονικό) βιβλίο που διαβάζει… Κρυφοκοίταξα το θέμα του – τίποτα το ιδιαίτερο, επιφανειακό. Πιθανότατα ένα love story με -φυσικά- γλυκανάλατο happy end.

Κάθεται δίπλα μου στο αεροπλάνο. Φορά ακριβά λευκά ρούχα, γυαλιά -που (μεταξύ μας) μάλλον

αγόρασε χωρίς βαθμούς, απλά για «σοφιστικέ» στυλ- και πολύ κολώνια. Έχει ωραίο σωματότυπο, με «πιασίματα»…

Κάθεται δίπλα μου στο αεροπλάνο. Δεν αντέχω, και της μιλώ. Ευγενής, αλλά αιφνιδιασμένη. Στη συνέχεια ομιλητική. Υπάλληλος του Δημοσίου, στο υπουργείο Εργασίας. Γκρινιάζει. Για τη μείωση στις αποδοχές της, την ακρίβεια, την έλλειψη προνομίων που είχε συνηθίσει να απολαμβάνει, αλλά φυσικά όχι για το αν άξιζε αυτές τις παροχές τόσα χρόνια.

Κάθεται δίπλα μου στο αεροπλάνο. Γύρω στα 40, βαμμένη και γενικά προσεγμένη γυναίκα. Ταξιδεύει για Λονδίνο εκθειάζοντάς το. Ωστόσο, δεν το έχει επισκεφθεί άλλοτε. Απλά το «λατρεύει». Πάει για ψώνια, αλλά και να δει μουσεία, μου λέει.

Κάθεται δίπλα μου στο αεροπλάνο. Βλέπω ότι της αρέσει που της άνοιξα κουβέντα, και τη σοβαρεύω λίγο. Αναφέρομαι στις προχθεσινές αναφορές Κάμερον από το Forum του Νταβός, για το επικείμενο δημοψήφισμα των Βρετανών και τις «γέφυρες» με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μου λέει: «Δεν ασχολούμαι με την πολιτική καθόλου. Είναι όλοι τους άχρηστοι». «Αναμενόμενο», θα σκεφτείτε. Έπειτα, συνεχίζει ενθουσιασμένη: «Εμένα ο πρίγκηπας William μου αρέσει… Κούκλος!! Και τι ωραίο ζευγάρι με την Kate!!! Τι τέλειος γάμος. Ο Κάμερον δε ‘λέει’ τίποτα σαν άνδρας…».

Κάθεται δίπλα μου στο αεροπλάνο. Ρηχή, αλλά ερωτεύσιμη. Δεν ξέρω αν επιδέχεται αλλαγής στο χαρακτήρα – δεν ξέρω αν πρέπει καν να αλλάξει… Δηλώνει προβληματισμένη για τα πάντα: Μετανάστες, εγκληματικότητα, ανεργία, διαδηλώσεις, μα δεν αναφέρεται καν στο τι πρέπει να γίνει για να διορθωθούν. Μιλά, μιλά, μιλά… Της αρέσει να μεμψιμοιρεί και αμέσως μετά να ονειρεύεται, να ξεχνιέται συζητώντας ελαφρά ζητήματα, να μην κουράζει το μυαλό της… Άραγε, πόσο μυαλό έχει;

«Πολύ», σκέφτομαι… Απλά προτιμά να μην το σκοτίζει…

Κάθεται δίπλα μου στο αεροπλάνο. Λέγεται Ελλάδα.

Την αγαπώ και την οικτίρω…

Ή, ακριβέστερα: Αγαπώ να την οικτίρω…

Follow on Twitter: @VagLiak

Keywords
Τυχαία Θέματα