Ο τυχοδιώκτης πρωθυπουργός της Βρετανίας

14:04 24/1/2013 - Πηγή: Aixmi

Στριμωγμένος από τις εξαιρετικά αρνητικές δημοσκοπήσεις για τους Συντηρητικούς και από τη μεγάλη άνοδο του ρεύματος των ευρωσκεπτικιστών, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξήγγειλε Δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας {σφοδρότατες αντιδράσεις} στο Βερολίνο, το Παρίσι, αλλά και μέσα στην κυβέρνησή του.

Αν και φρόντισε να πει ότι ο

ίδιος είναι υπέρμαχος της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι αυτό που θα διαπραγματευτεί είναι μια καλύτερη σχέση με τις Βρυξέλλες, το πράγμα δεν αλλάζει. {Η κίνησή του είναι τυχοδιωκτική και μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια περιπέτεια τη χώρα του.}
Ήδη οι Γερμανοί ξεκαθαρίζουν ότι στην Ευρώπη δεν μπορεί κάποιος μόνο να παίρνει, πρέπει και να δίνει. Ενώ οι Γάλλοι διαμηνύουν ότι θα στρώσουν κόκκινο χαλί για να υποδεχθούν τα βρετανικά κεφάλαια αν το Λονδίνο πει αντίο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εντονότατη ήταν η αντίδραση και του ηγέτη των Φιλελευθέρων (και αντιπροέδρου της βρετανικής κυβέρνησης) Ντέιβιντ Κλεγκ, όπως και του αρχηγού των Εργατικών Έντ Μίλιμπαντ.

Ο Κάμερον είπε ότι θα κάνει το Δημοψήφισμα πριν από το μέσο της επόμενης πρωθυπουργικής θητείας του. Υπό την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει τις εκλογές του 2015, {το Δημοψήφισμα θα γίνει το 2017}.

Τι λένε οι ίδιοι οι Βρετανοί;
Το 40% συμφωνεί να μείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 34% διαφωνεί και το 25% δηλώνει αναποφάσιστο (χθεσινό γκάλοπ του τηλεοπτικού σταθμού Sky).

Keywords
Τυχαία Θέματα