Φώφη: Πρόσωπο από την παράταξή μας ο νέος πρόεδρος

19:24 11/1/2020 - Πηγή: Aixmi

Πρόσωπο από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, που ήταν παρών με κάθε τρόπο στα χρόνια της κρίσης, πρέπει να υποδείξει για πρόεδροτης Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης, με την επιλογή του προσώπου για την προεδρία της Δημοκρατίας, να δείξει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τόπο. Με ένα πρόσωπο από την παράταξή μας που στάθηκε δημόσια απέναντι σε αυτές τις λογικές, ένα πρόσωπο που με κάθε τρόπο ήταν παρών στα χρόνια της κρίσης. Ευθύς εξαρχής έχω τονίσει ότι η αναγκαία ισορροπία στην λειτουργία

του πολιτικού μας συστήματος, και η προοπτική της εθνικής συνεννόησης, απαιτούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλέξει η Βουλή, να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Η θέση μας αυτή  δεν αποτελεί προϊόν κομματικής περιχαράκωσης ή παραταξιακής ιδεοληψίας. Πηγάζει από την ειλικρινή πίστη μας στο θεσμικό βάρος του ρόλου που μπορεί και πρέπει να επιτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του Συντάγματος. Αποτελεί εξάλλου παράδοση των τελευταίων δεκαετιών να προέρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την άλλη παράταξη από αυτή που κυβερνά και τον προτείνει. Αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει να αξιοποιήσει την λευκή επιταγή που του παρέδωσε ο κ. Τσίπρας με την Συνταγματική Αναθεώρηση και να εκλέξει ΠτΔ με βάση μόνο την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία και τις εσωκομματικές διευθετήσεις της ΝΔ, τότε θα μας βρει απέναντι. Και σ’ αυτή την περίπτωση θα έχουμε τη δική μας πρόταση προσώπου με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα», είπε σε συνεδρίαση στελεχών για τον προγραμματισμό δράσεων και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επέλεξε να προχωρήσει μόνος του στα κρίσιμα εθνικά θέματα. «Αρνήθηκε την πρότασή μας για εθνική γραμμή. Αρνήθηκε την πρότασή μας για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις δεν τον δικαιώνουν. Η εικόνα του κ. Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο δημιούργησε εύλογο προβληματισμό και ανησυχία στον ελληνικό λαό. Δεν προβλήθηκαν όπως έπρεπε οι εθνικές μας θέσεις απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα».

Για τον νέο εκλογικό νόμο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε: «Μας παρέδωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης την πρότασή του για τον νέο εκλογικό νόμο. Την απορρίπτουμε και την καταψηφίζουμε. Εμείς τη διατήρηση του μπόνους των 50 εδρών που μετατρέπει μειοψηφίες στο λαό, σε κυβερνητικές αυτοδύναμες πλειοψηφίες, δεν τη δεχόμαστε. Είναι ένα άδικο σύστημα που απαντά μόνο στις αγωνίες και τις φοβίες του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ».

The post Φώφη: Πρόσωπο από την παράταξή μας ο νέος πρόεδρος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα