Έξαλλος ο Ομπάμα με τη Μέρκελ -Θα της τα ψάλλει κανονικά!

22:26 17/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Έξαλλος με την Άνγκελα Μέρκελ είναι ο Μπαράκ Ομπάμα και αναμένεται να το εκφράσει στη συνεδρίαση των G8 το Σαβββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον.

Ο αμερικανός πρόεδρος θεωρεί απαράδεκτους τους χειρισμούς της στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους και φοβάται ότι μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη μάχη που θα δώσει για την επανεκλογή του.

Από τους πρώτους μήνες του 2010 είχε εκφράσει την αντίθεσή του με την άκαμπτη πολιτική της Γερμανίδας Καγκελαρίου στο ελληνικό πρόβλημα. Θα θυμάστε, ίσως, ότι ο τότε υπουργός Εξωτερικών

της Βρετανίας είχε αποκαλύψει την εντονότατη δυσφορία του Ομπάμα και το πολύ αυστηρό τηλεφώνημά του προς τη Μέρκελ. Το νόημα της παρέμβασής του ήταν «κάνε κάτι με την Ελλάδα, διότι οι χειρισμοί σου θα φέρουν την κρίση και μέσα στην Αμερική».

Θα θυμάστε, επίσης, ότι και το καλοκαίρι του 2011 έστειλε τον υπουργό του των Οικονομικών να λογικέψει τη Μέρκελ, ενώ της τηλεφώνησε ξανά και ο ίδιος.

Τι έβγαλε; Απολύτως τίποτα. Δυστυχώς, στην πιο κρίσιμη -οικονομικά- στιγμή για τον πλανήτη, μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, βρέθηκαν στην ηγεσία της Ευρώπης δυο πολιτικοί νάνοι, οι διαβόητοι «Μερκοζί».

Keywords
Τυχαία Θέματα