Έξαλλη η Άννα για την αλλαγή του νόμου – Έμμεση προαναγγελ​ία νέου σχήματος

16:51 30/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Πυρ και μανία είναι η Άννα Διαμαντοποπούλου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς και με τον υπουργό Παιδείας, επειδή αποφάσισαν να αλλάξουν το νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που έφτιαξε η ίδια.

Χαρακτηρίζει την απόφασή τους «ύβρι για τη Δημοκρατία», μιλάει για «καταδικασμένες πρακτικές του πολιτικού συστήματος που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο» και, το πιο ενδιαφέρον ίσως, αναφέρεται στην ύπαρξη «υγιών δυνάμεων, που θα ανοίξουν τους δρόμους που χρειάζεται η χώρα».

Η δήλωσή της ήταν, έως ένα βαθμό, αναμενόμενη, δεδομένου ότι η

ίδια επένδυσε τα πάντα στη μεταρρύθμιση αυτή και προσπάθησε να την επιβάλλει με όλους τους τρόπους, παρά τη σχεδόν καθολική αντίδραση των καθηγητών. Το μη αναμενόμενο ήταν η προσπάθεια ταύτισης του Βενιζέλου με Σαμαρά και Κουβέλη, στοιχείο που δείχνει ότι η πρώην υπουργός Παιδείας μάλλον προσδίδει μονιμότερα χαρακτηριστικά στην απόφασή της να απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ.

Αν συνυπολογιστεί δε και η αποστροφή της περί «υγιών δυνάμεων από όλους τους κοινωνικούς χώρους» -σε αντίστιξη, προφανώς, με τις «άρρωστες» που σήμερα κυβερνούν- λογικό είναι να δημιουργούνται συνειρμοί περί σχεδιασμού νέου, μεταρρυθμιστικού κόμματος.

Ποιοι θα μπορούσαν να απαρτίσουν ένα τέτοιο κόμμα; Αν και ακόμα είναι νωρίς, ας έχουμε κατά νου τα ονόματα των Γιάννη Ραγκούση, Ηλία Μόσιαλου,καθώς και του Γιώργου Φλωρίδη. Ίσως τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον.

Μια σημείωση μόνο: ο νόμος Διαμαντοπούλου έχει πάρα πολλά θετικά, αλλά και εμμονικές υπερβολές, που θα μπορούσαν να τον ακυρώσουν στο σύνολό του. Το δε επιχείρημα ότι ψηφίστηκε από τα 4/5 της Βουλής δεν αντέχει σε σοβαρή συζήτηση, δεδομένου ότι εκείνη τη χρονική στιγμή η Βουλή βρισκόταν σε προφανή δυσαρμονία με τη λαϊκή θέληση -πράγμα που απέδειξαν οι εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα