Γιώργος: Βάζω το κεφάλι μου στο ντορβά-Ούτε λέξη για Σύριζα

20:10 3/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Με τη γλώσσα του 2009 απευθύνθηκε και σήμερα, τρεις Ιανουαρίου 2015, ο Γιώργος Παπανδρέου στους Έλληνες, στο εναρκτήριο λάκτισμα του νέου κόμματός του «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών».


Χωρίς να βρει ούτε μια λέξη κριτικής για τον Σύριζα, μίλησε για οικονομικά συμφέροντα, για πελατειακό κράτος, για πολιτικές δυνάμεις και ηγεσίες που δεν πρέπει να φοβούνται το κόστος και επανέλαβε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», αλλά -όπως υποστήριξε- δεν επιτρέπουν

τα συμφέροντα να πληρώσουν όλοι.


Διακοπτόμενος συχνά από το σύνθημα του 2004 «Γιώργο άλλαξέ τα όλα», επιχείρησε να απαντήσει στην κατηγορία ότι διασπά το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για διάσπαση αλλά για «δημιουργική ρήξη» και «επανάσταση του αυτονόητου», πρόσθεσε ότι και ο Ανδρέας έκανε τη ρήξη το 1974 από τη φθαρμένη «Ένωση Κέντρου» και διερωτήθηκε τι θα έλεγε σήμερα αν έβλεπε το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή την κατάσταση.

Απάντησε, επίσης, και στην κατηγορία του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι ιδρύει το δικό του προσωπικό κόμμα.
«Αν είχα προσωπική ατζέντα», είπε, «θα βολευόμουν με όσα μου πρότειναν, τη σιγουριά της βουλευτικής έδρας. Με αντάλλαγμα τη σιωπή για την ανυποληψία της παράταξης. Επέλεξα να βάλω το κεφάλι στο ντορβά, δημιουργικής ρήξης με το κομματικό κατεστημένο».

Μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησε:

– «Είναι απαίτηση των καιρών να απαλλαγούν οι Έλληνες από την αιχμαλωσία του οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, το οποίο υπηρετείται από πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης».

«Συγκροτούμε μέτωπο απέναντι σε όσους κυνηγούν την εξουσία σαν λάφυρο, αλλά και στο νεοφιλελευθερισμό και στις ανισότητες που παράγει».

– «Ο τόπος χρειάζεται δυνάμεις και ηγεσίες που βάζουν μπροστά το συμφέρον της χώρας, χωρίς να υπολογίσουν το κόστος. Η χώρα στερείται τέτοιας ηγεσίας σήμερα».

– «Είναι αναγκαία η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων που αγωνίστηκαν το 2009 να σώσουν τη χώρα και υπερασπίζονται το δικαίωμα του λαού να γνωρίζει πού πάνε τα λεφτά του».

– «Στη δημόσια ζωή είναι αναντικατάστατος ο ρόλος των δυνάμεων με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο. Δε θα γίνουμε ουραγός της Δεξιάς».

– «Η Ελλάδα δεν θα αποφύγει οριστικά τον κίνδυνο αν δεν αλλάξει οριστικά. Να αποκτήσουμε Ελληνικό Σχέδιο για μια νέα Ελλάδα των αξιών

Keywords
Τυχαία Θέματα