Ερτνογάν: Μιλάμε για ενσωμάτωση όχι για αφομοίωσή σας στην Ελλάδα

19:02 8/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εκφώνησε την πανηγυρική ομιλία του αποκλειστικά στα τουρκικά και χωρίς μεταφραστή στο ξενοδοχείο «Χρήστος & Εύη».

Όλοι οι δημοσιογράφοι της μειονότητας ήταν εκεί, παρόλα αυτά απαγορεύτηκε η είσοδος σε πολλά τηλεοπτικά συνεργεία των Αθηνών αλλά και δημοσιογράφους της περιοχής, καθώς απαιτούνταν ειδική κάρτα εισόδου όπως αναφέρει το xronos.gr.

O Tαγίπ Ερντογάν τον οποίο διέκοψαν τα συχνά χειροκροτήματα και τα συνθήματα που φώναζαν οι παρευρισκόμενοι

σε μια ομιλία που είχε ρίξει τους τόνους και φάνηκε ενωτικός επεσήμανε: «Δεν μιλάμε για αφομοίωση αλλά για ενσωμάτωσή σας στην Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε ότι, όπως η Τουρκία έχει «μία σημαία», έτσι και στην Ελλάδα «δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία».
Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι όποιες εθνικές καταγωγές και να υπάρχουν στην Τουρκία, όλες μαζί αποτελούν «έναν λαό». «Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Όποιες εθνικές καταγωγές και αν υπάρχουν, όλες μαζί αποτελούν έναν λαό», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι, όπως η Τουρκία είναι ενιαία με τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρά της, αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.

Με την ομιλία του ολοκληρώθηκε το ταξίδι του στην Ελλάδα και ο πρόεδρος της Τουρκίας αναχώρησε στις 16:55 από την Κομοτηνή για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, με τελικό προορισμό την Τουρκία.

The post Ερτνογάν: Μιλάμε για ενσωμάτωση όχι για αφομοίωσή σας στην Ελλάδα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα