Ρέγκλινγκ: Το κουαρτέτο των θεσμών θα γίνει ντουέτο

18:47 8/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο ζήτημα της δυνατότητα ανάπτυξης ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ στη διάρκεια μιας ημερίδας στο Λουξεμβούργο. Παράλληλα ο κ. Ρέγκλινγκ προανήγγειλε το τέλος των θεσμών όπως τους γνωρίσαμε, καθώς πλέον το κουαρτέτο θα γίνει ντουέτο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αντί να έχουμε μια ομάδα τεσσάρων πιστωτών, ο ESM και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλάβουν οι δύο τους την εντολή να σχεδιάζουν, να διαπραγματεύονται και να παρακολουθούν

από κοινού προγράμματα διάσωσης».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM είπε πως, το ΔΝΤ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αρχή της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, αλλά πλέον ο ρόλος αυτός έχει περιοριστεί και αν και δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της Ελλάδας περιε΄γραψε τη μερεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ρευστότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
«Τώρα φαίνεται απίθανο το ΔΝΤ να συμμετάσχει σε μελλοντικά προγράμματα της ζώνης του ευρώ και ο ESM θα μπορούσε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Αυτό ήταν το συμπέρασμα του Eurogroup τον Οκτώβριο», είπε.

The post Ρέγκλινγκ: Το κουαρτέτο των θεσμών θα γίνει ντουέτο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα