Ερντογάν περιφρονεί Ευρώπη-Δέσμευσε περιοχές μεταξύ Κρήτης-Κύπρου

17:23 24/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Περιφρονητική ήταν η απάντηση του Ταγίπ Ερντογάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ηγέτες της οποίας την κάλεσαν χθες να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Εξέδωσε δυο νέες navtex, με τις οποίες δεσμεύει τη θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας,

από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη, καθώς και την περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.

Πρόκειται για τις navtex 0283/18 και 0288/18 που μεταδίδονται μέσω του σταθμού Αττάλειας και σύμφωνα με αυτές ζητείται ζώνη προστασίας του πλοίου R/V MARIA S. MERIAN για επιστημονικές έρευνες.

Το ερευνητικό πλοίο που χρησιμοποιεί είναι γερμανικό -του Πανεπιστημίου του Αμβούργουκαι είχε κάνει ξανά έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου την περίοδο 2010-2011, αλλά με άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ερντογάν περιφρονεί Ευρώπη-Δέσμευσε περιοχές μεταξύ Κρήτης-Κύπρου

The post Ερντογάν περιφρονεί Ευρώπη-Δέσμευσε περιοχές μεταξύ Κρήτης-Κύπρου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα