Ένταση στον Κορυδαλλό -Κατάληψη από κρατουμένους -Παρέμβαση Κουφοντίνα

13:02 24/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Ένταση επικράτησε στις φυλακές Κορυδάλλου κατά τη μεταγωγή του 29χρονου κρατούμενου Κωνσταντίνου Γιατζόγλου, που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου έγινε λόγος για εξέγερση στον Κορυδαλλό όπου «κρατούμενοι των φυλακών άρχισαν να σπάνε πόρτες και να ανοίγουν κελιά ως αντίδραση στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ που

διεξήχθη σήμερα το πρωί στο κελί του κρατούμενου Κωνστατίνου Γιατζόγλου».

Σε άλλη ανάρτηση, αναφερόταν πως οι κρατούμενοι πήραν κλειδιά και ασύρματο ανεβάζοντας και σχετική φωτογραφία.

Ο Γιατζόγλου, λόγω δίκης, είχε μεταχθεί από τη Λάρισα στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ κάνει απεργία πείνας προκειμένου να παραμείνει στον Κορυδαλλό. Σήμερα σε επιχείρηση της ΕΚΑΜ έγινε η μεταγωγή του στις φυλακές Λάρισας πυροδοτώντας την ένταση στον Κορυδαλλό.

Κρατούμενοι στις πτέρυγες Α και Δ , μεταξύ των οποίων και μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» , κατέλαβαν κοινόχρηστους χώρους των φυλακών, όπου μετέβη εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί και να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους. Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευσε και δήλωσε ότι όλα τα κλειδιά των θυρών των φυλακών βρίσκονται στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι των κρατουμένων.

Περίπου στις 11 ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Π. Δουλάμης, ο οποίος ωστόσο δεν δεσμεύθηκε να μην ασκηθούν πειθαρχικές και ποινικές διώξεις για τα επεισόδια με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να αποχωρήσουν και να συνεχίζεται η ένταση.

Στον ιστότοπο athensindymedia αναρτήθηκε νέα ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον Κώστα Γουρνά, τον Γιώργο Πετρακάκο και τον Γιώργο Πολύδωρο: «Ως μια πρώτη αντίδραση στην πρωτοφανή απαγωγή του συγκρατουμενου και απεργού πείνας Ντίνου Γιαγτζογλου από τα εκαμ, σήμερα το πρωί, κρατάμε το προαύλιο ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες. Συμπαραστεκομαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου δικαιοσύνης δε θα περάσει!».

The post Ένταση στον Κορυδαλλό -Κατάληψη από κρατουμένους -Παρέμβαση Κουφοντίνα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα