Νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη Μάνδρα

13:51 24/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Τη Μάνδρα επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης 100 ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες, κάνοντας λόγο για αδιαφορία, ψεύτικες υποσχέσεις, και απουσία των αρμόδιων υπουργών και της περιφερειάρχου Αττικής.

Όπως τόνισε προς τους κατοίκους της πλημμυρόπληκτης Μάνδρας, «επισκέπτομαι ακόμη μια φορά την πόλη σας 100 μέρες μετά τη φονική πλημμύρα για να δώσω μια συνέχεια σε μια δέσμευση που είχα αναλάβει ότι θα βρισκόμαστε κοντά σας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής

της δύσκολης προσπάθειας αποκατάστασης της πόλης.

Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε είναι αδιαφορία και ψεύτικες υποσχέσεις… Tο έχει αυτή η κυβέρνηση σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής της, μια κυβέρνηση που είναι υποτίθεται αριστερή», ανέφερε ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. Στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι «τα βασικά έργα υποδομής πρέπει να ολοκληρωθούν θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να γίνει αυτό… Αυτό που συνέβη δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Και πρόσθεσε με αιχμηρό τρόπο: «Εμείς από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε δεν περιοριστήκαμε σε ανακοινώσεις, συστήσαμε μια ομάδα ειδικών που έκανε ειδική τεχνική έκθεση για το τι έγινε και τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπίσουν ανάλογα φαινόμενα. Κινητοποιήσαμε εθελοντές και έκανα αρκετά τηλεφωνήματα σε ιδιώτες δωρητές. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις κρατικές αρχές. Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί και περιφερειάρχης δεν έχουν έρθει εδώ».

Αντιδρώντας στην επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Μάνδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτήρισε «στημένη», κατηγορώντας τον ότι είχε ως μοναδική στόχευση την «επικοινωνιακή του προβολή».

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τη Μάνδρα και τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής. Με ψέματα για όσα έχει κάνει η περιφέρεια και η κυβέρνηση, και με απουσία κάθε αυτοκριτικής για τις ευθύνες της δικής του κυβέρνησης στην απουσία υποδομών.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από την μικροκομματική χρήση μιας τραγωδίας ως αντιπερισπασμό για τα αδιέξοδα της ΝΔ» προσθέτει το κυβερνών κόμμα. «Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, εξάλλου, έμαθε που βρίσκεται η Μάνδρα και η Δυτική Αττική στον χάρτη μετά τις πλημμύρες».

The post Νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη Μάνδρα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα