Επεισόδια στα Διαβατά- Χημικά από τα ΜΑΤ-Πρόσφυγες προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό

14:11 6/4/2019 - Πηγή: Aixmi

Πάνω από 150 πρόσφυγες και μετανάστες, καρατώντας αγκαλιά τα παιδιά τους, επιχείρησαν πριν από λίγο να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Διαβατά και να κινηθούν προς την Ειδομένη. Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά και κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία τους.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Οι πρόσφυγες αρνούνται να επιστρέψουν στους οργανωμένους καταυλισμούς και ζητούν με επιμονή να φτάσουν σε κάποια χώρα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Πετούν δε πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς. Ωστόσο, οι Αρχές τονίζουν σε

όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψουντη μετακίνησή τους προς τα σύνορα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας κάλεσε πρόσφυγες και μετανάστες να σεβαστούν τους ελληνικούς νόμους, ενώ έγινε γνωστό ότι τους δόθηκε προθεσμία έως τη Δευτέρα για να επιστρέψουν στις οργανωμένες δομές. Σε αντίθετη περίπτωση, τα ΜΑΤ θα αναλάβουν αυτή την αποστολή.

The post Επεισόδια στα Διαβατά- Χημικά από τα ΜΑΤ-Πρόσφυγες προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα