Έπαυσε, λόγω παραγραφής, δίωξη στον Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανηλίκους

22:20 2/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έπαυσε την ποινική δίωξη κατά του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που φέρεται να τέλεσε στη Μολδαβία. Η δίωξη σταμάτησε λόγω παραγραφής που επήλθε από τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

Πρωτόδικα ο Νίκος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί (κατά πλειοψηφία) σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς να του δοθεί κανένα ελαφρυντικό.

Την ένσταση παραγραφής κατέθεσε σήμερα η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή και, όπως είπε η εισαγγελέας, ήταν μονόδρομος να γίνει δεκτή -παρότι η ίδια δεν το επιθυμούσε. 

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της.
.

The post Έπαυσε, λόγω παραγραφής, δίωξη στον Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανηλίκους appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα