Ένα ρατσιστικό και ένα χυδαίο tweet ξεφτιλίζου​ν την Ελλάδα

14:51 28/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Μετά τις διαμαρτυρίες και τον ντόρο που προκλήθηκε από το σαχλό «αστείο» που έκανε post στο timeline των followers της η ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, περί «σπιτικού φαγητού» για τα κουνούπια του Νείλου, η ίδια δήλωσε: «Το είδα από έναν φίλο μου που το είχε γράψει στο facebook, γέλασα και απλά εγώ το αντέγραψα. Ουδέποτε έχω απασχολήσει τα ΜΜΕ

για τις πεποιθήσεις μου τις πολιτικές. Με την εθνική ομάδα έχω καταφέρει να φέρω τρία χρυσά μετάλλια στην Ελλάδα με μεγάλο σεβασμό και πολύ χαμηλούς τόνους, χωρίς να προκαλέσω ουδέποτε, ούτε εγώ ούτε ο προπονητής μου. Εξάντλησαν όλη τους τη σκληρότητα και αυστηρότητα προς το πρόσωπό μου. Αντέδρασαν πολύ γρήγορα και έφτασαν κατευθείαν στο τελευταίο στάδιο, με τον αποκλεισμό μου, όμως πρέπει να σεβαστώ την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής».

Θαρρώ ότι οι απαντήσεις στις δηλώσεις της προκύπτουν αυθόρμητα:

* Το «γέλασα και απλά εγώ το αντέγραψα» δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα αθλήτριας διεθνούς εμβέλειας που καλείται να εκπροσωπήσει τη χώρα της σε μια γιορτή πρωτίστως αξιών και -κατά βάση- αντιρατσιστικών ιδεωδών.

* Το «ουδέποτε έχω απασχολήσει τα ΜΜΕ» ηχεί σαν ανέκδοτο, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται από πάσης φύσεως και νοημοσύνης «επώνυμα» άτομα ανεξαιρέτως κλάδου, καταδεικνύοντας, στην προκειμένη περίπτωση, ότι δεν μπορούν να σταθούν παρά μόνο σε ότι τους δοξάζει προσωπικά.

Η δε γρήγορη αντίδραση -ασχέτως αν συντελείται από πρόσωπα ανύπαρκτου κύρους και αμφιβόλου ήθους- σκοπό έχει την προστασία της εικόνας της χώρας τουλάχιστον στην ολυμπιακή -και άρα διεθνή- κοινότητα, μια περίοδο που η Ελλάδα ξεφτιλίζεται παγκοσμίως λόγω της οικονομικής της δυσπραγίας.

Κι όμως, η χώρα, μετά από αυτό το «ατυχές» tweet, δεν ξεφτιλίζεται λόγω της Παπαχρήστου μα ούτε επειδή κινδυνεύει με έξοδο από την Ευρωζώνη.

Η χώρα κινδυνεύει γιατί το συμβάν με το σχόλιο της αθλήτριας αποτέλεσε το «ελληνικότατο» έναυσμα για «χτίσιμο» προπαγάνδας. Είναι κάτι παραπάνω από αδιανόητο, αν ισχύει, το ότι Έλληνες, «έπλασαν» ουσιαστικά την ιστορία με την σημαιοφόρο της γερμανικής αποστολής Νατάσας Κέλερ, αποδίδοντάς της την έκφραση: «το Ολυμπιακό Χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλυτους Έλληνες αθλητές. Τους βλέπουμε και κάνουμε τους μαλ…, για να μην μας ζητήσουν δανεικά», στον λογαριασμό της στο twitter που όμως -κατά πάσα πιθανότητα- ποτέ δεν υπήρξε!!

Χθες στο facebook Έλληνας χρήστης έγραψε: “Φανταστείτε πχ τη σημαιοφόρο της Γερμανίας να έγραφε ας πούμε ότι οι Έλληνες είναι βρώμικοι και πεινασμένοι. Δεν θα ήταν περίεργο ότι μετά θα έπρεπε να ζήσουν μαζί της οι Έλληνες αθλητές; Δεν θα τσαντιζόμασταν κι εμείς;”, κάτι που ενέπνευσε κάποιον να «στήσει» ολόκληρο θέμα απλά για να θίξει μια γερμανίδα αθλήτρια, σε …αντίποινα για την Παπαχρήστου!

Αν πράγματι, «έπλασε» Έλληνας «φίλαθλος» μια τέτοια βρωμιά, η συμπεριφορά της Παπαχρήστου ωχριά, καθιστώντας την απλά «γέφυρα» για να διαφανεί ακόμη μια φορά:

α) Πόσο ευφυείς γινόμαστε όταν θέλουμε να… εκτεθούμε νομίζοντας, οι ανίδεοι, ότι

Keywords
Τυχαία Θέματα