Ελευθέρας για τους ανέργους στην Εγνατία

12:37 30/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Με απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη, εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου στα διόδια της Εγνατίας οι άνεργοι και οι κάτοικοι όμορων δήμων.

Στον υπό ιδιωτικοποίηση αυτοκινητόδρομο θα εγκατασταθούν 38 διόδια, ενώ με απόφασή του ο υπουργός Υποδομών καθορίζει το αντίτιμο σε τέσσερις έτοιμους νέους σταθμούς διοδίων.

Ωστόσο η λειτουργία 30 νέων σταθμών κατά μήκος της Εγνατίας από τους 8 υπάρχοντες προκαλεί αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες,

με αποτέλεσμα ο υπουργός να αποφασίσει τη δωρεάν διέλευση για κατοίκους, επιχειρήσεις των όμορων του αυτοκινητοδρόμου περιοχών αλλά και ΑμεΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση, από την υποχρέωση καταβολής διοδίων απαλλάσσονται τα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν σε ανέργους, καθώς επίσης τα επιβατικά ή και επαγγελματικά οχήματα που ανήκουν σε κατοίκους ή επιχειρήσεις όμορης του δικτύου περιοχής, υπό τους όρους που θα καθοριστούν σε απόφαση του υπ. Υποδομών και Μεταφορών.

Η απαλλαγή θα ισχύει εφόσον κάθε απαλλασσόμενος διαμένει σε κύρια κατοικία εντός των ορίων των παραπάνω περιοχών. Οι δε άνεργοι, θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας.

The post Ελευθέρας για τους ανέργους στην Εγνατία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα