Εισαγγελέας Αγγελής: Δεν λέω το όνομα του Ρασπούτιν-Η Τουλουπάκη είχε υποβολέα

20:24 10/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Κατηγορίες εναντίον της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ότι ήθελε να ασκήσει άρον άρον ποινικές διώξεις χωρίς στοιχεία εναντίον τριών πολιτικών (Ανδρέα Λοβέρδου, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριου Σαλμά), διατύπωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε τρίτο πρόσωπο το οποίο της υπαγόρευε τι να κάνει. Αρνήθηκε, ωστόσο, να το κατονομάσει, λέγοντας μόνο ότι

η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε αναφερθεί σε «Ρασπούτιν».

«Εγώ τον ξέρω ως «Ρασπούτιν». Δε λέω το όνομά του, όμως, παρά το γεγονός ότι το ξέρω γιατί δεν εμπιστεύομαι την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το όνομα όμως το ξέρει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Εγώ έχω σηκώσει μεγάλο βάρος σε αυτή την υπόθεση, άλλο βαρύτερο δεν μπορώ να σηκώσω. Να σηκώσουν ο καθένας το βάρος που του αναλογεί. Δεν θα αναλάβω εγώ ούτε τις ευθύνες της Δημητρίου ούτε του υπουργού που έκανε αυτά που έκανε», είπε.

Πρόσθεσε δε πως όταν διαμαρτυρήθηκε για το δημοσίευμα της εφημερίδας ΄Δημοκρατία΄ότι αρνήθηκε να παραλάβει από ανθρώπους του FBI, στη Βιέννη, στικάκι με λογαριασμό Έλληνα πολιτικού, η κ. Δημητρίου τού απάντησε:

«Αυτό είναι δουλειά του Ρασπούτιν, μου είπε η εισαγγελέας Δημητρίου, όταν την ρώτησα για το ψευδές δημοσίευμα στη ΄Δημοκρατία΄ και το στικάκι που τάχα αρνήθηκα να παραλάβω. Και ακόμη μου είχε πει οτι ο Ρασπούτιν έχει το ένα το πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί θέλει να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές».

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποκάλυψε ότι ο υπεύθυνος του FBI τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε ευθύνη πολιτικών στην υπόθεση Novartis. Ανέφερε δε ότι ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου για την πρόθεση της κ. Τουλουπάκη να ασκήσει διώξεις εναντίον πολιτικών χωρίς στοιχεία.

«Ο κ. Καλογήρου συμφώνησε με την αποπομπή Τουλουπάκη, αλλά μας είπε ότι πρώτα πρέπει να πάρει την έγκριση του ΄από πάνω΄. Ποιος είναι ο από πάνω; Ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Τζανακόπουλος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως μια τέτοια αποπομπή θα ήταν καταστροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Περιμέναμε έγκριση από τον Τσίπρα για την αποπομπή της Τουλουπάκη που ποτέ δεν ήρθε. Η Παπασπύρου μας είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι σε δίλημμα: Να ακούσει το Ρασπούτιν και τη στρατηγική των διώξεων και να κερδίσει τις εκλογές ή να διώξει την Τουλουπάκη; Δεν το έκανε ποτέ ο Τσίπρας γιατί στην κυβέρνηση υπήρχαν δύο γραμμές: Μία του Ρασπούτιν που έλεγε ότι με αυτή την τακτική, να στηρίζουμε δηλαδή την Τουλουπάκη και με το σκάνδαλο με πολιτικούς θα πάρουμε επιπλέον 3%. Η δεύτερη γραμμή ήταν του Καλογήρου που έλεγε ότι θα καταστραφούμε».

 

The post Εισαγγελέας Αγγελής: Δεν λέω το όνομα του Ρασπούτιν-Η Τουλουπάκη είχε υποβολέα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα