4 πράγματα που δεν ξέρεις για τα καταφύγια ζώων

19:05 10/12/2019 - Πηγή: iPop

Το καταφύγιο ζώων πολλές φορές μπορεί να σου γεννάει στενάχωρα συναισθήματα. Όμως, η αλήθεια είναι πως το έργο που γίνεται στα καταφύγια ζώων είναι σπουδαίο. Σε κάθε ιστορία που μπορεί να ακούς για ζωάκια που δεν κατάφεραν να παραμείνουν στη ζωή, υπάρχουν από πίσω άνθρωποι που έκαναν τα πάντα και προσπάθησαν μέχρι τελευταία στιγμή να τα σώσουν.

Για να τιμήσουμε το έργο των ανθρώπων που εργάζονται στα καταφύγια ζώων, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για ορισμένα πράγματα που είναι άγνωστα στους περισσότερους.

4 πράγματα που δεν ξέρεις για τα καταφύγια ζώωνΆγχος

Θαυμάζουμε τη δουλειά που κάνουν

και το πόση αγάπη προσφέρουν στα ζώακια, αλλά πρέπει να ξέρεις πως όσοι εργάζονται στα καταφύγια βιώνουν καθημερινά τρομερό άγχος. Το να βλέπεις καθημερινά ζωάκια που έχουν βασανιστεί και υποφέρουν και προσπαθείς να τα κάνεις να αγαπήσουν τους ανθρώπους είναι πολύ ψυχοφθόρο, πολλές φορές εξαντλητικό και σε γεμίζει με πολύ άγχος.

reshot.comΔεν είναι όλα τα κατοικίδια βασανισμένα

Το ότι κάποιο ζωάκι έχει καταλήξει να βρίσκεται σε καταφύγιο ζώων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει κακοποιηθεί ή βασανιστεί από κάποιον. Πολλοί ιδιοκτήτες για διάφορους λόγους δεν μπορούν πλέον να φροντίσουν τα ζωάκια τους και αναγκάζονται να τα δώσουν. Άλλα ζωάκια ήταν απλά αδέσποτα και το καταφύγιο τα πήρε για να τα φροντίσει.

Η ομάδα διάσωσης και το καταφύγιο είναι διαφορετικά πράγματα

Οι ομάδες διάσωσης δεν ανήκουν απαραίτητα σε κάποιο καταφύγιο. Τα καταφύγια υποδέχονται ζωάκια και δεν διασώζουν απαραίτητα ζωάκια.

Αυτές οι δύο ομάδες, αν και διαφορετικές, συνήθως συνεργάζονται για τον ίδιο στόχο, να σώσουν τα ζώο. Και τα δύο χρειάζονται δωρεές και χρηματοδότηση απ’ το κράτος για να στηριχθούν οι σπουδαίες προσπάθειές τους.

Μην υιοθετήσεις σκύλο αν δεν απαντήσεις σ’ αυτές τις ερωτήσεις.

Πώς γίνεται η υιοθεσία

Αρχικά, θα πρέπει να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου στο καταφύγιο που επιθυμείς, συμπληρώνοντας μια σχετική φόρμα. Το καταφύγιο στη συνέχεια θα εξετάσει εάν πληροίς ορισμένα κριτήρια και θα εξετάσει τον χώρο όπου θα έχεις το σκυλάκι.

Εάν πληροίς τα κριτήρια, τότε θα πληρώσεις ένα ποσό και θα παραλάβεις το σκυλάκι εμβολιασμένο, στειρωμένο και θα πρέπει να πας στον κτηνίατρο για να του βάλει το microchip.

Μετά από μερικές εβδομάδες, θα γίνει μια δεύτερη επιθεώρηση στον χώρο σου, ώστε να βεβαιωθούν οι υπεύθυνοι του καταφυγίου ότι το ζωάκι που έχεις υιοθετήσει είναι καλά.

Δες ακόμα:

Όσα πρέπει να ξέρεις πριν υιοθετήσεις ένα σκυλάκι

Photo: Pexels

Το άρθρο 4 πράγματα που δεν ξέρεις για τα καταφύγια ζώων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα