Έγιναν 2 ντιμπέιτ στις εθνικές εκλογές και δεν θα γίνει ούτε ένα στη ΝΔ;

13:05 17/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Πρώτο θέμα στη νεοδημοκρατική ατζέντα έχει γίνει το θέμα του ντιμπέιτ των υποψηφίων αρχηγών, το οποίο ζητούν καθημερινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά φαίνεται να απορρίπτουν ο Βαγγέλης Μειμαράκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Με δεδομένο ότι δεν έχει διεξαχθεί καμία συζήτηση, ούτε για τα αίτια των δυο εκλογικών αποτυχιών -του περασμένου Ιανουαρίου και της 20ης Σεπτεμβρίου- ούτε για την αυριανή φυσιογνωμία του κόμματος, ο δημόσιος διάλογος των

υποψηφίων φαντάζει ως η μόνη δυνατότητα να παρουσιαστούν οι θέσεις τους.

Αν συνεχιστούν οι παράλληλοι μονόλογοι, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετεξελιχθεί η όλη διαδικασία σε απλή αναμέτρηση προσώπων, και να κριθεί το τελικό αποτέλεσμα από τα επιμέρους χαρακτηριστικά ενός εκάστου.

Όταν ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δυο ντιμπέιτ (με τα γνωστά προβλήματά τους) των υποψηφίων στις εθνικές εκλογές και να συγκρίνει τις θέσεις τους κατ” αντιπαράθεση, φαντάζει τουλάχιστον παράδοξο να μην την έχει και για το εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ.

Έχω τη γνώμη, λοιπόν, ότι θα πρέπει να προσπαθήσουν να συνεννοηθούν οι μνηστήρες της ηγεσίας. Να αφήσουν πίσω την καχυποψία και να καταλήξουν σε πέντε -έξι αποδεκτούς κανόνες, στη βάση των οποίων να οργανώσουν ένα ντιμπέιτ.

ΥΓ Μια τέτοια δημόσια συζήτηση θα έχει σημασία μόνο αν συμμετέχουν και οι τέσσερις και περιλαμβάνει και μεταξύ τους συζήτηση. Αν το πλαίσιο είναι ασφυκτικό και οδηγεί σε μονολόγους, καλύτερα να μη γίνει καθόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα