Ναυτική τραγωδία στη Βουδαπέστη -Πνίγηκαν 7 άτομα στον Δούναβη

13:36 30/5/2019 - Πηγή: Aixmi

Τουριστικό σκάφος, που μετέφερε νοτιοκορεάτες τουρίστες στον ποταμό Δούναβη στη Βουδαπέστη, συγκρούστηκε χθες στις 11 τη νύχτα με κρουαζιερόπλοιο και βυθίστηκε, με συνέπεια να σκοτωθούν 7 άτομα και 19 να αγνοούνται. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 33 τουρίστες, καθώς και δύο Ούγγροι, που αποτελούσαν το πλήρωμά του.

Όπως γράφουν ουγγρικά ΜΜΕ, το σκάφος των 26 μέτρων βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση με άλλο πλεούμενο, κοντά στο κτίριο της Βουλής της

Βουδαπέστης, μεταξύ της περίφημης γέφυρας των Αλυσίδων και της γέφυρας Μαργκερίτ, που συνδέει την παλιά πόλη της Βούδας και τη συνοικία της Πέστης. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Index.hu ότι το πλοίο χτυπήθηκε στην πρύμνη από πλοίο κρουαζιέρας μεγάλου εκτοπίσματος.

Αυτή την εποχή ο Δούναβης είναι φουσκωμένος και υπάρχουν ισχυρά ρεύματα, κάτι που δυσκολεύει το έργο των σωστικών συνεργείων που συμμετέχουν στην έρευνα. Η θερμοκρασία του νερού ήταν μεταξύ 10 και 15 βαθμών Κελσίου την ώρα του δυστυχήματος.

The post Ναυτική τραγωδία στη Βουδαπέστη -Πνίγηκαν 7 άτομα στον Δούναβη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα