Έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή ο Μπόρις Τζόνσον

19:29 3/9/2019 - Πηγή: Aixmi

Έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς αποχώρησε από το κόμμα του ο βουλευτής Φίλιπ Λι, αρνούμενος να δεχθεί την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Ο Φίλιπ Λι σηκώθηκε και κάθισε δίπλα στη Τζο Σουίνσον των Φιλελευθέρων, δείχνοντας έτσι ότι μετακινείται πολιτικά, μόλις ξεκίνησε ο Τζόνσον την ομιλία του στο κοινοβούλιο.

«Η συντηρητική κυβέρνηση επιδιώκει με επιθετικό τρόπο ένα Brexit με επιβλαβείς συνέπειες. Θέτει σε κίνδυνο ζωές

και απειλεί με αδικαιολόγητο τρόπο την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να υπηρετήσω τους ψηφοφόρους μου και τα συμφέροντα της χώρας ως μέλος του Κοινοβουλίου με τους Συντηρητικούς», τόνισε.

Ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι δεν θέλει πρόωρες εκλογές, αλλά μια καλύτερη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Γι αυτό πρέπει να υποστηριχτεί η κυβέρνηση μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου», είπε, και κάλεσε ξανά τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την παρεμπόδιση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, το οποίο ισχυρίστηκε ότι «θα καταστρέψει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες».

«Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι κάποιοι στη Βουλή θέλουν να μπλοκάρουν το Brexit. Πέτυχα το καλοκαίρι μια πραγματική δυναμική στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η απόπειρα βουλευτών να ψηφίσουν νόμο για να μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα καταστρέψει τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε.

The post Έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή ο Μπόρις Τζόνσον appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα