Δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη για το Noor 1

18:56 23/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και σε συνεργάτες του άσκησε η εισαγγελέας πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών, σχετικά με την υπόθεση του πλοίου Noor 1.

Η εισαγγελέας ήλεγξε εμβάσματα για τη χρηματοδότηση του πλοίου, το οποίο μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνη από τον Περσικό κόλπο, και εκτός τού κ. Μαρινάκη

άσκησε κακουργηματικές διώξεις και στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Με την παραγγελία της εισαγγελέως ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε να ανατεθεί η δικογραφία σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη για το Noor 1

The post Δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη για το Noor 1 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα