Τουρκία: Ευρωπαίοι, μην παρεμβαίνετε για τους 2 Έλληνες

15:52 23/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Με μεγάλη επιθετικότητα απάντησε η Τουρκία στο μήνυμα των ηγετών τής Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες σε Αιγαίο και Κύπρο. Ο εκπρόσωπος τού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το μήνυμα, υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι μεροληπτούν υπέρ τής Ελλάδας και τής Κύπρου

χωρίς να εξετάχουν ποια πλευρά έχει δίκιο και σημείωσε πως όσο συνεχίζουν αυτή τη στάση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί ως τρίτη πλευρά στο Κυπριακό.

Σχολιάζοντας και την ανησυχία που εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Ακσόι είπε ότι συνελήφθησαν επειδή εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, πρόσθεσε ότι χαίρουν όλων των δικαιωμάτων τους και διεμήνυσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ποφεύγει τις παρεμβάσεις στην τουρκική Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Στην κορυφή της ΕΕ αντιμετωπίσαμε και πάλι απαράδεκτες διατυπώσεις και κείμενο που εξυπηρετεί της ελληνικές – ελληνοκυπριακές θέσεις. Η ΕΕ υποστηρίζει αυτές τις δυο χώρες μόνο και μόνο επειδή είναι μέλη χωρίς να εξετάζει αν έχουν δίκιο ή όχι. Εδώ κατανοούμε ότι η ΕΕ έχει χάσει την αμεροληψία της στο Κυπριακό. Αυτό το είδαμε και το 2004. Ξαναβλέπουμε την ίδια ταινία. Όσο συνεχίζεται αυτή η στάση δεν δύναται να γίνει αποδεκτή η ΕΕ ως τρίτη πλευρά στο Κυπριακό. Οι χώρες της ΕΕ στηρίζουν τους Ελληνοκυπρίους που κινούνται αντίθετα στο διεθνές δίκαιο, άνευ όρων και χωρίς διερεύνηση. Σε αυτό το κείμενο υπάρχει κι ένα άρθρο σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Oι στρατιώτες αυτοί συνελήφθησαν γιατί εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Η νομική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Χαίρουν όλων των δικαιωμάτων τους. Περιμένουμε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την αποφυγή παρεμβατικών στη δικαιοσύνη ανακοινώσεων».

Τουρκία: Απαράδεκτη η στάση τής Ευρώπης για Αιγαίο, Κύπρο και 2 Έλληνες

The post Τουρκία: Ευρωπαίοι, μην παρεμβαίνετε για τους 2 Έλληνες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα