Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Κατά της συμφωνίας το 68,3%

10:54 17/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Ισχυρά ανρητικές είναι οι διαθέσεις των Ελλήνων για τις κυβερνητικές επιλογές σε όλα τα πεδία, από το Σκοπιανό έως την οικονομία, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Marc για το «Πρώτο Θέμα».

Με συντριπτικά ποσοστά, η κοινή γνώμη αντιτάσσεται στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και ανοίγοντας την ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα οδηγεί στο ναδίρ τόσο τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ

σε όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όσο και τη δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χάνει κατά κράτος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν κακή τη συμφωνία και καλούν την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα». Συγκεκριμένα, το 73,2% των ερωτηθέντων λέει «όχι» στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ το 68,3% λέει «όχι» στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Το εντυπωσιακό στη μέτρηση είναι ότι η δυσαρέσκεια που επικρατεί στη χώρα επεκτείνεται ραγδαία και σε όσους στις τελευταίες εκλογές είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοπρόσεκτο είναι επίσης ότι δημιουργείται εκ νέου πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ των πρόωρων εκλογών, τις οποίες προτιμά το 50,4% των ερωτηθέντων (από 34% τον Ιανουάριο), ενώ ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης επιθυμεί το 39% (από 57,8% πριν από πέντε μήνες).

Τα ποσοστά των κομμάτων είναι: ΝΔ 30,6%, ΣΥΡΙΖΑ 16,2%, Κίνημα Αλλαγής 7,5%, Χρυσή Αυγή 7,3%, ΚΚΕ 6,3%, Ένωση Κεντρώων 2,8% και ΑΝΕΛ 1,7%.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να λαμβάνει μονοψήφια ποσοστά σε Μακεδονία και Θράκη ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στις 14,4 μονάδες, έναντι 10,3 τον Μάρτιο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

The post Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Κατά της συμφωνίας το 68,3% appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα